USAs daværende utenriksminister Hillary Clinton og Israels statsminister Benjamin Netanyahu under et møte i 2012. Clinton leder på meningsmålingene før presidentvalget i USA i november 2016. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)
USAs daværende utenriksminister Hillary Clinton og Israels statsminister Benjamin Netanyahu under et møte i 2012. Clinton leder på meningsmålingene før presidentvalget i USA i november 2016. (Foto: Amos Ben Gershom, GPO)

Netanyahu møtte Trump og Clinton i New York

Trump vil anerkjenne Israels suverenitet over et udelt Jerusalem, og Clinton lover at ingen internasjonal "løsning" skal tvinges på Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Dagen før de amerikanske presidentkandidatene møtes til debatt i New York mandag kveld amerikansk tid (kl. 03.00 tirsdag morgen norsk tid) hadde begge satt av tid til å møte statsminister Benjamin Netanyahu. Netanyahu var nøye med å treffe begge kandidatene, for ikke å kunne anklages for å ta parti i amerikansk politikk, skriver Times of Israel.

Yedioth Aharonot rapporterer at Donald Trump inviterte Netanyahu til hans bolig i Trump Tower i Manhattan. Der samtalte de om det spesielle og sterke båndet mellom USA og Israel. Blant temaene som ble tatt opp i møtet var atomavtalen med Iran, kampen mot IS og militær bistand til Israel. Den republikanske presidentkandidaten sa seg enig i at Israel har lidd nok under islamsk terrorisme og han forstår at israelerne kun vil ha rettferdig og langvarig fred med naboene. Dette kan kun skje når palestinerne gir avkall på hat og vold og aksepterer Israel som en jødisk stat, var Trump og Netanyahu skjønt enige om.

Trump gjentok at han vil flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem hvis han blir valgt som president. Han sa at han anerkjenner Jerusalem som hovedstaden til det jødiske folket. Da Trump har foreslått å bygge en sikkerhetsmur langs den amerikanske grensa til Mexico har han også brukt Israels sikkerhetsgjerde som et eksempel på hvor effektivt det kan være. Dette var også et tema i møtet mellom Netanyahu og Trump. Sistnevnte lovet å fortsette å gi økonomisk og militær bistand til Israel. Times of Israel legger til at Trump ser på Israel som en nødvendig partner i kampen mot radikal islamsk terrorisme.

Etter møtet med Trump traff Netanyahu Hillary Clinton senere på dagen, forteller Yedioth Aharonot. Den demokratiske presidentkandidaten sa at Israel er en viktig partner for USA, fordi begge landene har de samme strategiske interesser og deler verdier som demokrati, likestilling og toleranse. Hun inviterte Netanyahu til et hotell i New York hvor de pratet i omtrent en time. Clinton planlegger å fortsette det sterke forholdet mellom begge landene og vil blant annet samarbeide med Israel i forhold til kontrollmekanismene som ligger inne i atomavtalen med Iran.

– Dersom jeg blir valgt som president kommer Israel og USA til å bekjempe terrorisme sammen, sa Clinton. Når det gjelder konflikten mellom Israel og palestinerne sa hun at hun støtter tostatsløsningen og direkte forhandlinger mellom begge partene. Det er viktig for henne å sikre Israels framtid som en jødisk og demokratisk stat med godkjente grenser. Videre vil hun også gi palestinerne uavhengighet, suverenitet og verdighet. Allikevel, understreket Clinton, vil hun ikke godta at FNs sikkerhetsråd prøver å påtvinge en løsning i konflikten. Clinton uttrykte at hun kommer også til å bekjempe BDS-bevegelsen, som søker å boikotte Israel. Netanyahu og Clinton kjenner hverandre godt fra før, etter en rekke møter mens Clinton var presidentfrue, senator og utenriksminister.

Netanyahu takket begge kandidatene for deres støtte til Israel.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart