Søk
David M. Weinberg. (Foto: Conrad Myrland)
David M. Weinberg holdt et foredrag for MIFF Oslo. (Foto: Conrad Myrland)

– Israel er det tilregnelige og stabile demokratiet

- USA må rette opp i egne feil før de lekser opp for Israel, påpeker David Weinberg.

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1200 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

De grove valgkampene til de amerikanske presidentkandidatene, Donald Trump og Hillary Clinton, har delt USA når det gjelder rase, økonomisk status og politisk ideologi. Det er nesten ingen diskusjon om viktig politiske emner i en verden hvor amerikansk ledelse blir utfordret, påpeker David Weinberg, skribent i Jerusalem Post.

– Hvis man sammenligner landene, kan det sies at Israel virker som det tilregnelige og stabile demokratiet i disse dager, skriver Weinberg.

For det første er det israelske politiske systemet mer representativt enn det amerikanske. Velgere i Israel har mer enn to valg når det gjelder å stemme fram en ny leder for landet.

– Ønsker ikke mange millioner amerikanere at de hadde en seriøs kandidat fra et tredje parti som de kan stemme på i år? spør Weinberg.

På tross av konfliktene mellom de israelske partiene har det amerikanske politiske partisystemet skuffet både republikanere og demokrater.

USAs president Barack Obama og Israels statsminister Benjmain Netanyahu. Bildet er fra et møte i Jerusalem i 2013. (Foto: PMO / Flickr.com)
USAs president Barack Obama og Israels statsminister Benjmain Netanyahu. Bildet er fra et møte i Jerusalem i 2013. (Foto: PMO / Flickr.com)

Dessuten har Israel hatt en kvinnelig leder (statsminister Golda Meir) allerede for mer enn 40 år siden, mens i USA diskuterer de fortsatt om man kan stole på en kvinnelig president.

Det er sant at Israel ennå ikke har hatt en svart eller sefardisk statsminister, samtidig som en afro-amerikansk mann har blitt valgt til president i USA to ganger. Allikevel har mange jøder fra arabiske land hatt flere høytstående posisjoner i Israel, som øverstkommanderende i forsvaret, forsvarsminister, president og dommer i Høyesteretten.

Weinberg tror at amerikanere hadde kommet i hopetall for å stemme på Benjamin Netanyahu hvis han hadde stilt som en tredje kandidat i det amerikanske valget.

Weinberg peker også på språkbruken i valgkampen. I Israel er det vanlig at politikere anklager hverandre for fascisme og for å ha begått korrupsjon, noe som ikke er mye å skryte av. Men ingen snakker om private emner som kvinnelige intimsoner i en politisk diskusjon.

Ingen i Israel har stilt spørsmål ved integriteten til valgsystemet eller har påstått at valget var rigget. Heller har ingen truet med at de vil avvise valgresultatet.

Det må også sies at Israel har et nasjonalt helsesystem som fungerer, på tross av sine problemer, og misunnes av mange land i verden. Alle drar nytte av den omfattende obligatoriske dekningen. Obamas helsereformer har, ifølge Weinberg, vært en katastrofe, og ingen av presidentkandidatene har brydd seg om å legge fram en realistisk plan for å ordne det.

Israel har bygget et gjerde for å hindre at millioner av ulovlige immigranter fra Afrika strømmer inn i landet gjennom Sinai. I tillegg har landet hatt flere debatter og vedtatt lover om immigrasjon på intelligent vis. På den andre siden har amerikanere ingen anelse om hvordan de skal behandle denne utfordringen. Utenom Trumps ide om å bygge en mur langs grensa til Mexico, har ingen av kandidatene håndtert problemet på realistisk vis, mener Weinberg.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har gitt klar beskjed om grensene for hva Israel kan tolerere når det gjelder konflikten i Syria. På denne måten holdes Hizbollah og Iran i sjakk. USAs president Barack Obama har vist at han kun kom med tomme trusler da han erklærte hva han ikke kunne tolerere i forhold til kjemiske våpen i Syria. Dermed sitter USA igjen med lite troverdighet.

I tillegg har Israel flere allierte i den arabiske verden enn det USA har. Egypt, Jordan, Saudi Arabia og flere Gulfstater stoler mer på Netanyahu enn Obama. Kun mullaene i Iran har et bedre forhold til Det hvite hus i Washington, og atomavtalen som Obama skrev under på, er ikke noe å være stolt av, mener Weinberg.

– Jeg gråter for USA og ønsker landet refua shlema, god bedring. Verden trenger et sterkere USA, og jeg ber for at landet snart blir den store makten det en gang var, skriver Weinberg.

– Allikevel burde amerikanerne ta seg sammen før de kritiserer Israel, konkluderer han.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart