Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Netanyahu har brutt Ben-Gurions rekord

Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med president Reuven Rivlin da Netanyahu fikk oppdraget å danne regjering etter Knesset-valget i 2015. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com)
Statsminister Benjamin Netanyahu sammen med president Reuven Rivlin da Netanyahu fikk oppdraget å danne regjering etter Knesset-valget i 2015. (Foto: Statsministerens kontor / Flickr.com)
- Men utfordringene står i kø, påpeker Haim Shine.

Mandag 21. november ble en milepæl for Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Da hadde han vært statsminister i syv år og 235 dager sammenhengende, og brøt dermed David Ben-Gurions tidligere rekord for lengst sammenhengende statsministerperiode.

Ehud Barak er den statsminister som satt i kortest periode – ett år og åtte måneder.

– I mange år har venstresiden, som for det meste styrer mediene, lagt hindringer i veien for Netanyahus regjeringer, mener Haim Shine, som skriver for Israel Hayom. På urettferdig og vondt vis har forkjempere for demokratiet gjort alt de kunne for å sabotere Netanyahu, til ingen nytte, mener han.

Statsministeren og familien har blitt fritt vilt for enhver person i media som fikk mulighet til å ydmyke dem uten respekt for grunnleggende personrettigheter og privatliv.

– Tidligere Mossad-ledere, pensjonerte generaler og kommandanter i Shin Bet deltok også i trakasseringen av Netanyahu, mener Shine.

Kampanjen mot Netanyahu ble også kjempet i lufta (El Al flyselskapet), på havet (u-båt-saken) og på land (statsministerens bolig, flaskeretur og hagemøbler). Lista er lang.

Kampen i media ble en ny type demokrati hvor en liten gruppe, bestående av eliten, er overbevist om at den vet hva som er best for folket. Den som ikke har samme mening som dem blir sett på som uvitende.

Isaac Herzog, leder for opposisjonen, og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
Isaac Herzog, leder for opposisjonen, og Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Israelere beviser utvetydig at de har tro på statsministeren og mangler tillit til mediene, som ofte handler på impuls.

Enhver person som bor utenfor den lille bobla vet at Israel er en verdensmakt i politikk, sikkerhet, økonomi, teknologi, akademi og mye mer. Ærlige personer som har minimalt med historisk perspektiv kan sammenligne hvor Israel var i Ben-Gurions tid med hvor landet befinner seg nå.

– Vi har sett en enorm visjon som realiseres foran øynene våre, skriver Haim Shine.

Landet Israel blir bygget med infrastruktur som knytter det sentrale Israel til periferien, og jøder flytter til Israel fra velstående land.

– Vår oppfinnsomhet er anerkjent i hele verden, og vi beundres av kineserne, inderne og koreanerne, legger Shine til.

Netanyahu har sikret at høyresiden vil holde ved makta i mange år. Venstresidens visjon har kollapset, mener skribenten i Israel Hayom.

Statsministerens politiske fiender forstår dette godt, og har allerede inntatt høyreorienterte standpunkt.

– Allikevel står Netanyahu, som lederen av Israel, foran mange problemer, påpeker skribenten.

Rekorden som ble brutt burde være et landemerke og et springbrett for hva som gjenstår å gjøres.

– Vi må styrke verdier, utdanning, respekt for andre, kjærligheten for landet og en følelse av samarbeid mellom alle innbyggerne, mener Shine. Vi må kjempe korrupsjon innenfor regjeringen.

– Vi må alle ta del i å øke likestilling og å hjelpe de svake. Den jødiske visjonen vil gå framover, på tross av menneskene som står på sidelinjen og uttrykker fortvilelse, avslutter Haim Shine.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart