Yair Lapid. (Foto: Mark Nakasone, flickr)
Yair Lapid. (Foto: Mark Nakasone, flickr)

Yair Lapid: – Vi må bygge en høy mur mot palestinerne

Yair Lapid og hans parti er den største utfordreren til statsminister Benjamin Netanyahu, viser meningsmålinger. Han vil skille Israel fullstendig fra palestinerne.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

– Vi må få palestinerne ut av våre liv. Det vi må gjøre er å bygge en høy mur og få dem ut av syne, sa Yair Lapid i et nylig intervju med den israelske tv-kanalen Kanal 2. Intervjuet ble gjengitt i nettavisen Times of Israel lørdag 10. desember.

– Det blir ikke noen fred. Vi vil ikke ha to nasjoner pakket sammen i én stat, fortsatte han.

Yair Lapid er leder og stifter av sentrumspartiet Yesh Atid («Det finnes en framtid»). Ved valget i 2013 fikk Yesh Atid 19 representanter og ble da det nest største partiet i Knesset. Da gikk de inn i en regjeringskoalisjon sammen med Likud.

Partiet er nå en del av opposisjonen etter at det fikk 11 representanter ved valget i 2015. Times of Israel skriver også at en ny meningsmåling gjennomført av Kanal 2 viste at Yesh Atid ville fått 25 representanter i Knesset dersom det var valg nå. Statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud vil også få 25 representanter.

I programmet «Møt pressen» hos Kanal 2 hevdet Yair Lapid at han selv og Yesh Atid er det eneste alternativet til statsminister Benjamin Netanyahu og Likud.

– I mange måneder har Yesh Atid vært det eneste alternative til den sittende regjeringen. Til syvende og sist, hvis man ser på tallene, så kan ikke noen andre enn meg konkurrere med Netanyahus regjering, sa Lapid.

Partilederen hevder Netanyahus regjering har glemt distriktene og utkantene i Israel.

– Vi må bevege oss fremover. Jeg var nylig i Kiryat Shmona (på grensen til Libanon), og de er blitt glemt. Det politiske systemet er ikke interessert i dem. Vi har et ekte engasjement for framtiden og vi planlegger ikke for bare fem år, sa Lapid.

Lapid avviste også uttalelser fra innenriksminister Aryeh Deri fra partiet Shas, og helseminister Ya’akov Litzman fra partiet United Torah Judaism, der de sverget at Lapid ikke vil bli statsminister.

– Jeg spiller ikke et spill hvor jeg tilbyr Israels innbyggere noe, og deretter forkaster alt bare for å bli med i en koalisjon. Det politiske systemet har snytt innbyggerne, og jeg vil ikke delta i dette spillet. Jeg mener at staten Israel bør komme sammen, men i stedet deler de oss og drar oss inn i døden. Vi må leve sammen, og derfor vil vi aller først forsøke å danne den største nasjonale koalisjonen hvis vi vinner [valget], sa Lapid.

Han avviste også muligheten for å stille i et valg som nummer to etter en annen kandidat.

– Dersom tidligere statsminister Menachem Begin hadde levd i dag, hadde jeg gjerne stilt som nummer 2, 3 eller 10, men meningsmålingen i Kanal 2 viser at jeg er det eneste alternativet til Netanyahu, sa Lapid.

I en nylig publisert pressemelding fra Yesh Atid krevde partiet at Knesset oppløses snarest, og at det holdes nyvalg. Bakgrunnen for kravet skal være splittelsen og uenighetene i Netanyahus koalisjon om et nytt lovforslag som skal hindre at boliger bygget på privateid palestinsk land blir revet. Den foreslåtte loven har blitt kalt bosetningsloven.

«Israels innbyggere fortjener mer. Israels regjering er fullstendig selvopptatt med sine egne politiske splittelser og annet enn det som er viktig for landets innbyggere. Det har ikke vært noen konkrete diskusjoner innen regjeringen over hvor landet er på vei, hverken når det gjelder økonomi, sikkerhet, sosialt eller diplomatisk», het det i pressemeldingen.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart