Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Knesset-medlem skal ha smuglet telefoner inn til fengslede terrorister

Basel Ghattas risikerer å bli straffet etter å ha smuglet telefoner inn i fengsel. (Foto: Orrling/Wikipedia)
Basel Ghattas risikerer å bli straffet etter å ha smuglet telefoner inn i fengsel. (Foto: Orrling/Wikipedia)
Den israelsk-arabiske politikeren Basel Ghattas er mistenkt for å ha smuglet telefoner og kodede meldinger til terrorister i fengsel.

Statsadvokaten i Israel, Avichai Mandelblit, ga torsdag klarsignal til tiltale mot Knesset-medlem Basel Ghattas (60). Den israelsk-arabiske politikeren er mistenkt for å ha smuglet mobiltelefoner og kodede beskjeder inn i fengsel til dømte palestinske terrorister. Det melder israelske medier.

Basel Ghattas, som sitter i Knesset for den arabiske felleslisten, ble pågrepet i desember og har sittet i husarrest siden. Politikeren er suspendert fra det israelske parlamentet mens etterforskningen pågår. Ghattas skal ha blitt oppdaget på overvåkningskamera mens han overleverte konvolutter til fanger i Ketziot-fengselet sør for Beersheba.

I et brev til Knessets ordfører (tilsvarende stortingspresident) Yuli Edelstein, leder av Knessets komité for interne saker Yoav Kisch og Ghatta personlig, skriver statsadvokaten at han har gitt politiet tillatelse til å tiltale politikeren. Politikeren ga opp sin parlamentariske immunitet 22. desember, bare timer før Knesset skulle stemme om å oppheve den.

En av fangene som Ghatta skal ha møtt i fengslet, er Walid Daka. Han soner en dom på 37 år etter at han i 1984 bortførte og drepte den 19 år gamle IDF-soldaten Moshe Tamam. Politikeren skal også ha hatt møter med Basel Ben Sulieman Bezre, som soner en 15 år lang dom for terroraktivitet. Så mye som tolv mobiltelefoner og 16 SIM-kort skal ha blitt smuglet inn i fengselet.

Ghattas har erkjent å ha overlevert konvolutter til fangene, og har innrømmet at han visste at overleveringen var brudd på fengselets regler, men benekter for at det er mobiltelefoner han har overlevert. Han påstår det var snakk om lesestoff til de innsatte. Også broren til politikeren er blitt arrestert i saken, mistenkt for å ha skaffet innholdet i konvoluttene.

Selv om Ghatta er utestengt fra komiteer og debatter i Knesset, får han beholde lønnen sin. I tillegg vil det ikke påvirke hans muligheter til stemme på saker som er til behandling. Dette er rettigheter som er beskyttet av israelske lover.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart