Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Basel Ghattas risikerer å bli straffet etter å ha smuglet telefoner inn i fengsel. (Foto: Orrling/Wikipedia)
Basel Ghattas risikerer å bli straffet etter å ha smuglet telefoner inn i fengsel. (Foto: Orrling/Wikipedia)

Knesset-medlem skal ha smuglet telefoner inn til fengslede terrorister

Den israelsk-arabiske politikeren Basel Ghattas er mistenkt for å ha smuglet telefoner og kodede meldinger til terrorister i fengsel.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Statsadvokaten i Israel, Avichai Mandelblit, ga torsdag klarsignal til tiltale mot Knesset-medlem Basel Ghattas (60). Den israelsk-arabiske politikeren er mistenkt for å ha smuglet mobiltelefoner og kodede beskjeder inn i fengsel til dømte palestinske terrorister. Det melder israelske medier.

Basel Ghattas, som sitter i Knesset for den arabiske felleslisten, ble pågrepet i desember og har sittet i husarrest siden. Politikeren er suspendert fra det israelske parlamentet mens etterforskningen pågår. Ghattas skal ha blitt oppdaget på overvåkningskamera mens han overleverte konvolutter til fanger i Ketziot-fengselet sør for Beersheba.

I et brev til Knessets ordfører (tilsvarende stortingspresident) Yuli Edelstein, leder av Knessets komité for interne saker Yoav Kisch og Ghatta personlig, skriver statsadvokaten at han har gitt politiet tillatelse til å tiltale politikeren. Politikeren ga opp sin parlamentariske immunitet 22. desember, bare timer før Knesset skulle stemme om å oppheve den.

En av fangene som Ghatta skal ha møtt i fengslet, er Walid Daka. Han soner en dom på 37 år etter at han i 1984 bortførte og drepte den 19 år gamle IDF-soldaten Moshe Tamam. Politikeren skal også ha hatt møter med Basel Ben Sulieman Bezre, som soner en 15 år lang dom for terroraktivitet. Så mye som tolv mobiltelefoner og 16 SIM-kort skal ha blitt smuglet inn i fengselet.

Ghattas har erkjent å ha overlevert konvolutter til fangene, og har innrømmet at han visste at overleveringen var brudd på fengselets regler, men benekter for at det er mobiltelefoner han har overlevert. Han påstår det var snakk om lesestoff til de innsatte. Også broren til politikeren er blitt arrestert i saken, mistenkt for å ha skaffet innholdet i konvoluttene.

Selv om Ghatta er utestengt fra komiteer og debatter i Knesset, får han beholde lønnen sin. I tillegg vil det ikke påvirke hans muligheter til stemme på saker som er til behandling. Dette er rettigheter som er beskyttet av israelske lover.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart