Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Zionist Union-leder Isaac Herzog. (Illustrasjonsfoto: Brookings Institution / Flickr.com / CC)
Isaac Herzog har blitt vraket av Arbeiderparti-velgerne. (Illustrasjonsfoto: Brookings Institution / Flickr.com / CC)

Arbeiderpartiet vraket Isaac Herzog

Tidligere forsvarsminister Amir Peretz og Avi Gabbay kjemper om å bli ny partileder.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske Arbeiderpartiet vraker sin sittende leder Isaac Herzog etter at han har ledet partiet de siste fire årene. Det er klart etter primærvalg i Arbeiderpartiet tirsdag. Tidligere forsvarsminister Amir Peretz og tidligere minister for partiet Kulanu, Avi Gabbay, gikk videre til andre runde av valget. Siden ingen fikk over 40 prosent av stemmene, må det en ny runde til for å avgjøre hvem som skal lede partiet.

Peretz fikk 32 prosent av stemmene, mens nykommeren Gabbay fikk 27 prosent av stemmene. Herzog fikk bare 16,7 prosent av stemmene. Etter nederlaget gratulerte han de to kandidatene som gikk videre til neste runde. Mandag skal det avgjøres hvem som blir den nye lederen for Arbeiderpartiet.

– Medlemmene i Arbeiderpartiet har sagt sitt. Jeg respekterer deres beslutning, sa Herzog i en uttalelse, ifølge den israelske avisen Times of Israel.

Mange har kritisert Herzog for å være for lite karismatisk. Mange velgere på venstresiden ønsker en leder som kan utfordre sittende statsminister Benjamin Netanyahu. Men det blir ikke lett. På målingene ligger partiet an til å vinne mellom 10 og 12 av setene i parlamentet. I dag er partiet nest størst med 24 seter.

– Jeg er stolt over hva jeg har fått til og jeg er overbevist om at jeg vil vinne også den andre runden. Etter det vil vi erstatte Netanyahu, sa Peretz tirsdag kveld.

Mens Arbeiderpartiet stuper på målingene går mange av partiets tidligere velgere til sentrumspartiet Yesh Atid. Per dags dato er det de som ligger an å bli den største utfordreren til høyrepartiet Likud, som i dag leder en koalisjonsregjering.

Tidligere forsvarsminister Amir Peretz leder kampen for å bli ny partileder.
Tidligere forsvarsminister Amir Peretz leder kampen for å bli ny partileder. (Foto: Flickr)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart