Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

En veiledning for Netanyahu-hatere

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker israelske styrker på Golan 25. juli 2017. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Av. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
P. David Hornik gir gode råd.

P. David Hornik er en israelsk frilansskribent og oversetter som bor i Beersheba. 2. august publiserte han i Times of Israel en sarkastisk veiledning til dem som hater statsminister Benjamin Netanyahu. Her er en forkortet gjengivelse.

 

1. Du må aldri gi ham æren for noe.

Etter Gaza-krigen i 2014 har innbyggerne i Sør-Israel kunnet leve normale liv. Hamas har sluttet nesten helt å avfyre granater og raketter inn i Israel.

På den diplomatiske fronten er det som Netanyahu har oppnådd uten sidestykke i Israels historie. Landet har flere diplomatiske forbindelser enn noen gang, og får stadig tettere bånd til store økonomier som Japan, Kina og India. Kontakten med afrikanske land er bedre enn på lenge og i hemmelighet er det også kontakt med arabiske land. Det var vanskelig med USA under Obama, men nå er Obama borte og det er ikke vanskelig. Hvem skapte problemene – Obama eller Netanyahu?

Bank of Israel melder at Israels økonomi vokste med 4 prosent i 2016, arbeidsledigheten gikk ned og privat forbruk økte med 6 prosent. Utenlandske investeringer økte dramatisk. Levestandarden har økt med 5 prosent.

Hvis du er en Netanyahu-hater, må du aldri gi ham æren for noen av disse resultatene. Det beste er ganske enkelt ikke å nevne dem.

 

2. Føl aldri et øyeblikks takknemlighet for det Netanyahu har oppnådd.

Forbedringer når det gjelder sikkerhet, diplomati og økonomi betyr bedre liv for de fleste israelere. Men ikke tenk et øyeblikk at det er statsministeren gjennom de siste åtte årene som kan takkes for noe av dette. Ikke føl et øyeblikks takknemlighet for det veldig harde arbeidet han gjør, under mye og ubeskrivelig press, til det beste for landet.

 

3. Håp alltid at han vil bli tvunget til å gå av.

Det har alltid vært «skandaler» forbundet med Netanyahu som har gitt håp til Netanyahu-hatere om at han vil bli tvunget til å gå av. Har statsministerparet bestilt for mye iskrem? Har han fått for mange sigarer som gaver? Dersom du jobber i media må du forsøke å få så mange negative sitater om statsministeren som mulig.

 

4. Spør aldri deg selv om Netanyahus fall vil være til det beste for Israel.

Siden han er en demon og ikke kan gjøre det rette, sier det seg selv at hans avgang vil være det beste for landet. Eller vil det? Er det en potensiell erstatter som kan nå opp til Netanyahus dype, allsidige forståelse av internasjonal politikk, økonomi og sikkerhet, og hvordan de henger sammen? Er det noen andre israelske ledere som er bedre i engelsk? Er det noen andre som kunne fått Putin til å akseptere israelsk militæraktivitet i Syria mot Putins egen allianse?

 

5. Spør aldri deg selv hva din holdning til Netanyahu røper om din holdning til den israelske befolkningen.

Netanyahu har vunnet et israelsk valg på 1990-tallet og tre valg på rad siden 2009. Hvis han virkelig er den folkefienden og demonen som du mener han er, hva vil det si om det israelske folket som fortsetter å gjenvelge ham? Er israelerne så blinde for sin egen interesse at de velger en leder som fører dem fra den ene katastrofen til den andre?

– Jeg håper denne veiledningen har vært til hjelp. Du ser Netanyahu som en ond makt. Du må holde fast på det synet samme hva det koster, og denne veiledningen kan hjelpe deg, avslutter P. David Hornik sarkastisk.

Nettsiden miff.no er finansiert av MIFFs medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart