Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Statsadvokaten i Israel har bestemt seg for å ta ut tiltale mot Sara Netanyahu. (Foto: Statsministerens kontor)
Sara Netanyahu er i hardt vær for tiden, etter at statsadvokaten valgte å ta ut tiltale mot henne. (Foto: Statsministerens kontor)

Tiltaler Sara Netanyahu for bedrageri

Statsadvokaten i Israel har bestemt seg for å ta ut tiltale mot statsministerens kone.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Den israelske statsadvokaten Avichai Mandelblit vil ta ut tiltale mot Sara Netanyahu, konen til statsminister Benjamin, for bedrageri. Fru Netanyahu skal urettmessig ha brukt 880.000 kroner av offentlige midler, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Mandelblit kunngjorde beslutningen da politietterforskningen styrket den opprinnelig anbefalingen fra distriktsadvokaten i Jerusalem og statsadvokaten om å ta ut tiltale.

Statsministeren og hans kone har vært i et krisemøte med advokat Yossi Cohen.

– Påstandene mot statsministerens kone er absurde og vil vise seg å være falske, skrev statsminister Netanyahu på Facebook-siden sin da avgjørelsen ble kjent.

Statsminister Benjamin Netanyahu forsvarer sin kone. (Foto: Statsministerens kontor)
Statsminister Benjamin Netanyahu forsvarer sin kone mot påstandene. (Foto: Statsministerens kontor)

Sara Netanyahu er mistenkt for å ha bestilt ekstragavante måltider fra eksklusive restauranter og kjente kokker på skattebetaleres regning for rundt 880.000 kroner.

– Sara Netanyahu er en modig og ærlig kvinne og hennes handlinger har det aldri vært noe å utsette på. I tillegg til hennes ukentlige arbeid som pedagogisk psykolog og ekspert på barnepleie, bruker hun mye av sin tid på å hjelpe barn med kreft, Holocaust-overlevende og ensomme soldater, skriver statsministeren videre.

Ekteparet Netanyahu legger skylden på en tidligere ansatt ved statsministerboligen for at den bratte økningen i kostnaden på måltidene deres. De har i lengre tid vært i konflikt og rettssak med den ansatte de mener er ansvarlig for pengebruken.

– Denne opptattheten av maten til statsminister Benjamin Netanyahu, som jobber døgnet rundt for statens skyld og sikkerhet, og hva familien spiser er både patetisk og ekstrem. Ingen statsminister har noen gang fått så mye spørsmål, selv om andre statsministere har brukt like mye på mat, om ikke mer. Hvor lenge vil denne besettelsen med Netanyahu-familien vare, skriver statsministeren.

Anklagen går også ut på at Sara Netanyahu ansatte en omsorgsperson for sin nå avdøde far, angivelig på statens regning. Netanyahu-familien skal også ha brukt elektrikere for private jobber og det er mistanke om at utgifter og kostnader for selskaper ved statsministerboligen har vært kunstig høye. Ekteparets påståtte innkjøp av utemøbler til sin private bolig i Cæsarea er ikke en del av tiltalen, siden disse skal ha blitt returnert til statsministerboligen i Jerusalem.

Statsadvokat Avichai Mandelblit tiltalter statsministerens kone for bedrageri. (Foto: Flickr)
Statsadvokat Avichai Mandelblit tiltalter statsministerens kone for bedrageri. (Foto: Flickr)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart