Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Kompromiss i regjeringen, men nyvalg er fortsatt aktuelt

Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Spørsmålet er hva Benjamin Netanyahu ønsker.

I helgen raste ryktene om en regjeringskrise i Israel. De ultraortodokse partiene truet med at de ikke ville støtte statsbudsjettet for 2019 dersom det ikke ble vedtatt en lov som sikrer fritak for vernepliktstjeneste for studenter ved yeshivaer (bibelskoler). Finansminister Moshe Kahlon truet på sin side med å gå ut av koalisjonen dersom statsbudsjettet ikke ble vedtatt.

Mandag morgen kommer det meldinger om at kompromisser er funnet. Lederne i United Torah Judaism har godtatt at deres Knesset-representanter kan stemme for statsbudsjettet. Samtidig blir avtalen som statsminister Benjamin Netanyahu fremforhandlet med de ultraortodokse partiene forkastet av forsvarsminister Avigdor Lieberman. Hans sekulære parti, Israel Beiteinu, ønsker ikke at yeshiva-studenter skal få noen fritak.

Det neste valget i Israel skal etter planen bli avholdt i november 2019. Knesset kan imidlertid velge å oppløse seg selv tidligere og utløse nyvalg. Dersom regjeringskoalisjonen fortsetter å slå sprekker, kan Knesset bli oppløst allerede på onsdag, og da vil et nyvalg sannsynligvis bli avholdt i slutten av juni.

Statsminister Benjamin Netanyahu kan være interessert i å framskynde valget. Likud ligger svært godt an på meningsmålingene. I tillegg håper nok Netanyahu at en fornyet tillit fra folket vil kunne hjelpe ham til å motstå press om å gå av på grunn av de pågående korrupsjonsetterforskningene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart