Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Gantz: – Benjamin Netanyahus «kongedømme» er snart over

Benny Gantz (t.h.) og partiet hans har fått med seg tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon på laget. (Foto: Facebook)
Benny Gantz (t.h.) og tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon i partiet Blue and White. (Foto: Facebook)
Tidligere IDF-sjef Benny Gantz har offisielt startet sin politiske karriere.

Den tidligere sjefen for det israelske forsvaret, Benny Gantz, startet tirsdag offisielt sin politiske karriere. Under en tale til sine tilhengere i Tel Aviv lovet han å forene landet og få slutt på «kongedømmet» til sittende statsminister Benjamin Netanyahu. Gantz avviste ideen om at Netanyahu kan fortsette å styre landet hvis han blir tiltalt for korrupsjon, skriver Times of Israel.

Foran et entusiastisk publikum startet han valgkampen til sitt sentrumsparti Israel Resilience Party. I talen sin kom han med flere politiske synspunkter og han annonserte en valgallianse med en annen leder av IDF, tidligere forsvarsminister Moshe Ya’alon. Hele talen til Gantz kan du finne her.

– Tiden er inne for et nytt lederskap, sa Gantz. Han snakket videre om at dagens politiske ledelse splitter Israel, mens han ønsket å forene landet.

– Min regjering vil bli ledet av en med statsmannskap, ikke av en konge, sa han i en tydelig referanse til Netanyahu, som ofte blir kalt «Kong Bibi».

Den tidligere IDF-sjefen kritiserte også dagens politiske ledelse for stadige angrep på rettsvesenet, militærledelsen og politiledelsen i staten Israel.

– Vi vil ikke ha oppvigleri mot domstolene, kulturinstitusjoner og media. Vi vil ikke oppvigle til hat mot dem på høyresiden eller dem på venstresiden. Dagene hvor sørgende familier blir brukt til politiske formål er over, sa han.

Politiske kommentatorer i Israel ser på Gantz som den tøffeste utfordreren til Netanyahu på mange år. Meningsmålinger viser at mange israelere ser på Gantz som en egnet statsminister. På meningsmålinger ligger han til å bli en leder for sentrum i israelsk politikk, eller en sentrum-venstre-blokk.

Nasjonens sikkerhet og hvem som er best egnet til å beskytte landet mot dets fiender er et viktig tema i enhver israelsk valgkamp. Den tidligere IDF-sjefen sa i talen sin at i Midtøsten er det bare den sterkeste som overlever. Han understreket samtidig at han ønsker en fredsavtale med palestinerne.

– En regjering som jeg leder vil søke fred og ikke gå glipp av en mulighet for å få til en regional endring, fortalte den tidligere militære lederen.

– Et forent Jerusalem vil vokse og for alltid forbli hovedstaden til det jødiske folket og hovedstaten til staten Israel, sa han på spørsmål om Jerusalem.

Den tidligere israelske politikeren Yossi Beilin, som var svært delaktig i arbeidet med Oslo-avtalen, mener Gantz må velge høyre- eller venstresiden.

– Som mange andre høytstående militære ledere før ham i politikken, som har vaklet mellom Arbeiderpartiet og Likud, så tror Benny Gantz tilsynelatende at høyre- og venstresiden ikke eksisterer. Han tror at han i politikken kan gjøre som han gjorde i hæren: tjene i statens interesse. Men da ignorer han det faktum at det ikke er noe som er absolutt godt, og at i hæren måtte han tjene politikken til regjeringer både på høyresiden og venstresiden, skriver Beilin i avisen Israel Hayom. Valget i Israel er 9. april.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart