Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Trump mener han ville fått 98% av stemmene hvis han stilte til valg i Israel

USAs president Donald Trump besøker Israel på sin første utenlandstur. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)
Donald Trump er en populær mann i Israel. Her fra sitt Israel-besøk i 2017. (Foto: Phil Speck, US Air National Guard)
Donald Trump er en populær mann i Israel, men er han så populær?

USAs president Donald Trump skal i et møte med støttespillere til det republikanske partiet ha sagt at han ville ha vunnet med 98 prosent av stemmene hvis han stilte til valg som statsminister i Israel, ifølge en artikkel hos Ynetnews, som viser til en reportasje fra nyhetssiden Axios.

Det var på et lukket møte på Trumps eiendom Mar-a-Lago at presidenten, som deltok på et lukket møte for noen av partiets største økonomiske støttespillere, også skal ha sagt at Demokratene i USA hater det jødiske folk.

Trump skal ha sagt at han var forbløffet over hvor mye støtte Demokratene får fra amerikanske jøder, og pekte blant annet på kontroversene rundt den muslimske kongresskvinnen Ilhan Omar – som har kommet med flere kontroversielle anti-jødiske utspill de siste ukene.

Videre skal den amerikanske presidenten ha understreket sitt bidrag til den jødiske staten, og fokusert spesielt på den historiske avgjørelsen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og avgjørelsen om å flytte landets ambassade dit.

Det er sant at Donald Trump er en populær mann i Israel. I fjor viste en undersøkelsen at 82 prosent av jødiske israelere har tillit til Trumps politikk (69% av israelere totalt) og at 94 prosent av jødiske israelere har et generelt positivt syn på USA (83% av israelere totalt). Det spørs likevel om han hadde fått 98 prosent av stemmene ved valget.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart