Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu lover at ingen bosettere vil bli flyttet

Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
- Det er dødfødt å la dem bli under palestinsk kontroll, forklarer Netanyahu.

De siste dagene før valget tirsdag 9. april har statsminister Benjamin Netanyahu gitt en rekke intervjuer til israelske medier. Et hovedfokus for Likud-lederen har vært å vinne flest mulig stemmer fra andre høyreorienterte partier.

Netanyahus løfte om å annektere israelske bosetninger fikk oppmerksomhet i norske medier, men vi har ikke sett noen nevne at bosetningenes områder, inkludert landbruksområder, utgjør kun 3 prosent av arealet på Vestbredden. Det er de israelske bosetterne i disse områdene Netanyahu lover skal forbli under israelsk suverenitet.

Netanyahu har ikke vært veldig konkret på hvor stort område av Vestbredden han vil annektere, men understreket i et intervju at han tenker seg de områdene hvor de israelske bosetningene ligger. Området av Vestbredden som i Oslo-avtalene ble definert som Område C, hvor Israel har full sikkerhetskontroll, utgjør om lag 60 prosent av arealet. Noen av de mindre høyrepartiene vil annektere hele område C eller hele Vestbredden. Det er for å vinne stemmer fra slike partier Netanyahu kom med sin uttalelse, forklarer journalist Raphael Ahren i Times of Israel. Senest i februar 2018 avviste Netanyahu et lovforslag som ville realisert det som Netanyahu i valgkampmodus nå lover at han vil gjøre: formelt innføre israelsk lov i alle bosetninger, store og små.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart