Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Se hvem Netanyahu ser for seg som mulige arvtakere

Statsminister Benjamin Netanyahu blir intervjuet av en amerikansk tv-kanal søndag 5. april 2015. (Foto via Israel Hayom)
Statsminister Benjamin Netanyahu blir intervjuet av en amerikansk tv-kanal. (Foto via Israel Hayom)
Statsministeren nevner to personer han mener er skikket til å lede staten Israel - ingen av dem er politikere.

Benjamin Netanyahu har vært statsminister i Israel sammenhengende de siste ti år. Han var også statsminister fra 1996 til 1999. Nå er han i en intens valgkamp for å bli gjenvalgt for en ny periode. Netanyahu sier han ikke kommer til å gå av, selv om han skulle bli tiltalt i korrupsjonssaker.

Det skal være sjelden Netanyahu har snakket om hvem som kan bli hans arvtaker som Israels statsminister, men det gjorde han nylig, ifølge det kilder opplyser til nettsiden Walla. Internt i sitt eget Likud-parti har Netanyahu jobbet aktivt for å hindre at noen andre har kunnet vokse fram for å true hans lederposisjon. Det er heller ikke Likud-politikere Netanyahu nevner.

«Det er to mennesker jeg mener er skikket til å lede staten Israel – Yossi Cohen og Ron Dermer,» skal Netanyahu ha sagt til noen av sine medarbeidere.

Yossi Cohen (57) er Netanyahus tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver (2013-2016), og mannen han utpekte til å være Mossad-sjef i 2016. Cohen vokste opp i en religiøs jødisk familie i Jerusalem. Etter fullført militærtjeneste valgte han Mossad som karrierevei. I 2002 ble han leder for agentavdelingen i Mossad. «Cohen ble ansett som en av de mest brilliante rekrutteringsfolka i Mossads historie,» skriver Ronen Bergman i boken Rise and Kill First. Cohen klarte å skaffe agenter på innsiden av Hizbollah og Den islamske revolusjonsgarden. Fra 2011 til 2013 var Cohen nestleder i Mossad. I mange år har han ledet Israels kamp for å hindre at Iran klarer å utvikle atomvåpen.

Ron Dermer (48) har vært Israels ambassadør i Washington siden 2013. Før den tid var han rådgiver ved Netanyahus kontor i fire år.

Det er ikke ventet at Dermer vil ha noen interesse av en politisk karriere etter at han er ferdig som ambassadør, ifølge Walla. Nettsidens journalister tror det er mer sannsynlig at Cohen velger en politisk toppjobb, selv om han nå benekter at det er aktuelt.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart