Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Benjamin Netanyahu er trukket inn i en ny korrupsjonssak, men avviser påstandene. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Høringen i Netanyahus korrupsjonssaker er i gang

Riksadvokaten og Netanyahus advokater møtes i dag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Onsdag formiddag begynner en serie på minst fire møter i justisdepartementet som kan avgjøre Benjamin Netanyahus videre politiske skjebne. Netanyahus forsvarergruppe – 10-12 advokater – er ledet av Ram Caspi, Amit Hadad og Yosi Ashkenazi. På motsatt side møter omkring 20 representanter for påtalemyndighetene, ledet av riksadvokat Avichai Mandelblit og statsadvokatene Shai Nitzan og Liat Ben-Ari. Møtet blir avholdt i kjelleren, i et rom uten vinduer og mobildekning, skriver Ha’aretz.

Målet til Netanyahus forsvarere er å tilbakevise anklagene mot Netanyahu i tre korrupsjonssaker, enten slik at riksadvokaten aldri tar ut tiltale eler reduserer alvorsgraden i tiltalen. Påtalemyndigheten har varslet at de vil ta sin avgjørelse innen utgangen av året.

Sak 4000 står på agendaen onsdag og torsdag. Netanyahu er anklaget for å ha drevet frem reguleringsendringer i telekommunikasjonssektoren som ble til fordel for Shaul Elovitch, i bytte mot positiv omtale på nyhetsnettsiden Walla (som eies av Elovitch). Netanyahus forsvarere mener han bare fulgte anbefalinger fra byråkrater. De vil også hevde at det ikke gjort ble noen korrupsjonslignende avtale med Elovitch og påpeke at alle politikere har komplekse relasjoner med media.

Sak 1000 og 2000 kommer på agendaen søndag og mandag. I sak 1000 er Netanyahu anklaget for å ha mottatt gaver verdt flere hundretusen kroner. Statsministerens forsvarere hevder dette var gaver fra venner, og ikke innebar korrupsjon. De hevder også at gavene ikke var på mye verdt som påtalemyndighetene vil ha det til. I sak 2000 er Netanyahu anklaget for å gjøre en avtale med avisen Yedioth Aharonoth om å svekke en konkurrent i bytte mot mer positiv omtale. Netanyahus forsvarere sier påtalemyndighetens opptak av samtaler bare var løst snakk fra Netanyahus side, han hadde aldri hatt til hensikt å gjennomføre planene.

Tirsdag kveld demonstrerte omkring 300 Netanyahu-tilhengere utenfor boligen til Mandelblit i Petah Tikva, melder Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart