Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Høringen i Netanyahus korrupsjonssaker er i gang

Benjamin Netanyahu er trukket inn i en ny korrupsjonssak, men avviser påstandene. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Riksadvokaten og Netanyahus advokater møtes i dag.

Onsdag formiddag begynner en serie på minst fire møter i justisdepartementet som kan avgjøre Benjamin Netanyahus videre politiske skjebne. Netanyahus forsvarergruppe – 10-12 advokater – er ledet av Ram Caspi, Amit Hadad og Yosi Ashkenazi. På motsatt side møter omkring 20 representanter for påtalemyndighetene, ledet av riksadvokat Avichai Mandelblit og statsadvokatene Shai Nitzan og Liat Ben-Ari. Møtet blir avholdt i kjelleren, i et rom uten vinduer og mobildekning, skriver Ha’aretz.

Målet til Netanyahus forsvarere er å tilbakevise anklagene mot Netanyahu i tre korrupsjonssaker, enten slik at riksadvokaten aldri tar ut tiltale eler reduserer alvorsgraden i tiltalen. Påtalemyndigheten har varslet at de vil ta sin avgjørelse innen utgangen av året.

Sak 4000 står på agendaen onsdag og torsdag. Netanyahu er anklaget for å ha drevet frem reguleringsendringer i telekommunikasjonssektoren som ble til fordel for Shaul Elovitch, i bytte mot positiv omtale på nyhetsnettsiden Walla (som eies av Elovitch). Netanyahus forsvarere mener han bare fulgte anbefalinger fra byråkrater. De vil også hevde at det ikke gjort ble noen korrupsjonslignende avtale med Elovitch og påpeke at alle politikere har komplekse relasjoner med media.

Sak 1000 og 2000 kommer på agendaen søndag og mandag. I sak 1000 er Netanyahu anklaget for å ha mottatt gaver verdt flere hundretusen kroner. Statsministerens forsvarere hevder dette var gaver fra venner, og ikke innebar korrupsjon. De hevder også at gavene ikke var på mye verdt som påtalemyndighetene vil ha det til. I sak 2000 er Netanyahu anklaget for å gjøre en avtale med avisen Yedioth Aharonoth om å svekke en konkurrent i bytte mot mer positiv omtale. Netanyahus forsvarere sier påtalemyndighetens opptak av samtaler bare var løst snakk fra Netanyahus side, han hadde aldri hatt til hensikt å gjennomføre planene.

Tirsdag kveld demonstrerte omkring 300 Netanyahu-tilhengere utenfor boligen til Mandelblit i Petah Tikva, melder Times of Israel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart