Jerusalems tidligere ordfører Nir Barkat lanserer seg selv som en framtidig statsminister i Israel. (Foto: Facebook)

– Jeg bør overta etter Netanyahu

Tidligere Jerusalem-ordfører Nir Barkat drømmer om å bli statsminister.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Jerusalems tidligere ordfører Nir Barkat sier han bør overta som Likud-leder når Benjamin Netanyahus politiske karriere er over. Det er første gang han lanserer seg selv som en framtidig statsminister, skriver Yedioth Ahronot.

– Den dagen Netanyahu-æraen er over vil jeg stille som kandidat for partiledervervet og statsministerjobben, forteller Likud-politikeren.

Men da må han utmanøvrere flere politiske rivaler innad i sentrum-høyre partiet. En av dem er Gideon Sa’ar, med egne ambisjoner om ledervervet.

– Hvis det blir meg mot han vil jeg vinne, sier en selvsikker Barkat.

59-åringen gjorde stor suksess i forretningslivet, før han valgte en karriere innenfor politikken. I dag sitter han i den israelske nasjonalforsamlingen.

– Jeg har veldig god kontakt med amerikanerne og verden forøvrig. Å kunne snakke med verdensledere på samme måte som Netanyahu gjør er en tøff utfordring, forklarer Barkat, som er sikker på at han vil lykkes med det.

I motsetning til Gideon Sa’aar, som sier han er klar til å utfordre Benjamin Netanyahu som Likud-leder, er det uaktuelt for Barkat å utfordre dagens partileder og sittende statsminister, til tross for korrupsjonsanklagene.

– Jeg ville aldri utfordret Netanyahu. Jeg håper han blir sittende i lang tid framover. Når tiden kommer, og han selv velger å gi seg, så vil jeg bli den neste statsministeren, sier Barkat i intervjuet med Yedioth Ahronot.

Den tidligere forretningsmannen er i dag god for over én milliard kroner. Han frykter ikke at rikdommen skal bli en hemsko i kampen om partiledervervet.

– Tvert imot, så er den økonomiske komforten en stor fordel. Jeg er ikke avhengig av noen. Det finnes ikke en idiot på denne jorden som vil forsøke å bestikke meg. I løpet av min tiårsperiode som ordfører i Jerusalem hadde jeg en lønn på én shekel i året [2,5 kroner]. Den samme lønnen har jeg som politiker i nasjonalforsamlingen i dag. Jeg er ikke ute etter noen fordeler. Jeg kommer med blanke ark og ønsker å gjøre denne nasjonen enda bedre.

Men til tross for at Barkat ser ut til å ha stor tro på seg selv, er kilder innad i Likud skeptiske til at han vil klare å danke ut veteranene i det styrende partiet, i maktkampen som vil oppstå den dagen Netanyahu er ferdig.

Barkat vil gjerne bli statsminister i Israel, men ikke før Netanyahu selv velger å gi seg. (Foto: Facebook)

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart