Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jerusalems tidligere ordfører Nir Barkat lanserer seg selv som en framtidig statsminister i Israel. (Foto: Facebook)

– Jeg bør overta etter Netanyahu

Tidligere Jerusalem-ordfører Nir Barkat drømmer om å bli statsminister.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Jerusalems tidligere ordfører Nir Barkat sier han bør overta som Likud-leder når Benjamin Netanyahus politiske karriere er over. Det er første gang han lanserer seg selv som en framtidig statsminister, skriver Yedioth Ahronot.

– Den dagen Netanyahu-æraen er over vil jeg stille som kandidat for partiledervervet og statsministerjobben, forteller Likud-politikeren.

Men da må han utmanøvrere flere politiske rivaler innad i sentrum-høyre partiet. En av dem er Gideon Sa’ar, med egne ambisjoner om ledervervet.

– Hvis det blir meg mot han vil jeg vinne, sier en selvsikker Barkat.

59-åringen gjorde stor suksess i forretningslivet, før han valgte en karriere innenfor politikken. I dag sitter han i den israelske nasjonalforsamlingen.

– Jeg har veldig god kontakt med amerikanerne og verden forøvrig. Å kunne snakke med verdensledere på samme måte som Netanyahu gjør er en tøff utfordring, forklarer Barkat, som er sikker på at han vil lykkes med det.

I motsetning til Gideon Sa’aar, som sier han er klar til å utfordre Benjamin Netanyahu som Likud-leder, er det uaktuelt for Barkat å utfordre dagens partileder og sittende statsminister, til tross for korrupsjonsanklagene.

– Jeg ville aldri utfordret Netanyahu. Jeg håper han blir sittende i lang tid framover. Når tiden kommer, og han selv velger å gi seg, så vil jeg bli den neste statsministeren, sier Barkat i intervjuet med Yedioth Ahronot.

Den tidligere forretningsmannen er i dag god for over én milliard kroner. Han frykter ikke at rikdommen skal bli en hemsko i kampen om partiledervervet.

– Tvert imot, så er den økonomiske komforten en stor fordel. Jeg er ikke avhengig av noen. Det finnes ikke en idiot på denne jorden som vil forsøke å bestikke meg. I løpet av min tiårsperiode som ordfører i Jerusalem hadde jeg en lønn på én shekel i året [2,5 kroner]. Den samme lønnen har jeg som politiker i nasjonalforsamlingen i dag. Jeg er ikke ute etter noen fordeler. Jeg kommer med blanke ark og ønsker å gjøre denne nasjonen enda bedre.

Men til tross for at Barkat ser ut til å ha stor tro på seg selv, er kilder innad i Likud skeptiske til at han vil klare å danke ut veteranene i det styrende partiet, i maktkampen som vil oppstå den dagen Netanyahu er ferdig.

Barkat vil gjerne bli statsminister i Israel, men ikke før Netanyahu selv velger å gi seg. (Foto: Facebook)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart