Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Det 22. Knesset som ble valgt 17. september 2019 ble det mest kortvarige i Israels historie. (Foto: Kobi Gideon /CC)
Det 22. Knesset som ble valgt 17. september 2019 ble det mest kortvarige i Israels historie. (Foto: Kobi Gideon /CC)

Israel går til sitt tredje valg på under ett år

Ved midnatt ble det endelig klart at israelerne går til nytt Knesset-valg 2. mars, det tredje valget på under ett år.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det har vist seg umulig å etablere et flertall for en regjeringskoalisjon etter Knesset-valget i september. Både Benjamin Netanyahu (Likud) og Benny Gantz (Blue and White) mislyktes i jobben med å samle støtte fra minst 61 representanter, og de klarte heller ikke å bli enige seg i mellom om en samlingsregjering.

Ved midnatt natt til 12. desember ble Knesset-forsamlingen som ble valgt 17. september automatisk oppløst, men representantene fortsatte ut i de små timer for å fastsette en dato for et nytt valg. Etter den automatiske lovreguleringen ville neste valg kommet 10. mars, men fordi det kolliderte med den jødiske høytiden Purim ble valgdatoen framskjøvet til 2. mars, skriver Times of Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu møtte fram til den siste voteringen om dette som ble avholdt omkring klokken 03.30 torsdag morgen.

Ikke uventet anklager alle sider i israelsk politikk sine ulike politiske motstandere for at det ikke ble etablert noen regjering. Israel Beiteinu-leder Avigdor Lieberman, som har vært i en sterk vippeposisjon og krevd samlingsregjering mellom Likud og Blue and White (blant annet for å holde religiøse partier utenfor regjeringen), sier han har «null prosent» ansvar for situasjonen. Gantz hevder Netanyahus krav om immunitet var det største hinderet. Netanyahu legger ansvaret på Gantz, som han hevder gjorde alt for å etablere en mindretallsregjering støttet av den arabiske felleslisten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart