Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Han endrer det politiske landskapet

Gideon Sa’ar kunngjorde 8. desember at han forlater Likud for å starte sitt eget politiske parti. (Foto: Skjermdump)

Tirsdag 8. desember ble det kjent at Gideon Sa’ar, en av Likuds fremste politikere, trekker seg fra partiet for å starte eget parti. Sa’ar har tidligere prøvd å utfordre Benjamin Netanyahu om lederplassen i Likud uten å lykkes.

Nå viser tre ferske meningsmålinger at Sa’ar og hans parti «Nytt håp» kan få mellom 15 og 18 av de totalt 120 setene i parlamentet ved et eventuelt valg. Det vil i så fall bety en ekstraordinær god start for det nye partiet som vil endre det politiske landskapet i Israel. Det blir nå langt flere muligheter til å etablere en fungerende koalisjon – også uten Likud og Netanyahu.

For Netanyahu, Israels lengstsittende statsminister, betyr det at sjansene for å kunne fortsette som statsminister ved neste valg er kraftig redusert. Sa’ar, som står mer til høyre enn Netanyahu i spørsmål knyttet til bosetninger og palestinerne, sier det nye partiet skal være et bredt og pluralistisk parti.

Sa’ar har aldri lagt skjul på at han har ambisjoner om å bli statsminister i Israel og nå håper han bli det i forbindelse med sitt nye politiske parti.

Mye tyder på at Israel går til nyvalg i mars, det fjerde valget i løpet av to år. Innen den tid vil det trolig bli nye splittelser og nye partier vil dukke opp i det politiske landskapet. Og meningsmålingene vil svinge deretter.

Likud får 25 seter på meningsmålingen, ned fra 36 seter ved valget i mars.

Veien til å beholde statsministerjobben blir stadig tøffere for Benjamin Netanyahu. Nå trues han av utbrytere fra eget parti. (Foto: GPO)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart