Israels forsvarsminister Benny Gantz
Israels forsvarsminister Benny Gantz. (Foto: Knesset)

Flykter fra Gantz

Blue and White, partiet til forsvarsminister Benny Gantz, har vært i fritt fall på meningsmålingene de siste ukene. Partiet som i de tre siste valgene har konkurrert med Likud om å være det største, ser nå ut til å få problemer med å komme over sperregrensen.

De siste dagene har også lekkasjen av Knesset-medlemmer til andre partier begynt for alvor. Tirsdag 29. desember meldes det at justisminister Avi Nissenkorn forlater Gantz og blir med i det nystiftede partiet til Tel-Aviv ordfører Ron Huldai.

– Vi vil bringe håp til hundretusenvis av israelere som ikke føler at de har noe politisk hjem, og vi vil gjøre det med handlinger, ikke ord, sier Nissenkorn i en uttalelse.

Knesset-medlem Michal Cotler-Wunsh varslet tirsdag at hun ikke stiller til valg for Blue and White ved neste valg, men hun skriver at hun ønsker å fortsette «å tjene». Det er foreløpig ukjent hvilket parti hun eventuelt vil stille opp for.

Tidligere i uken ble det kjent at Knesset-medlemmene Miki Haimovich og Assaf Zamir ikke stiller til valg for Blue and White i mars. Tidligere i desember meldte Knesset-medlemmene Yoaz Hendel og Zvi Hauser overgang til det nye partiet til Gideon Sa’ar.

– Med et parti som for ni måneder siden vant 33 seter, er dette den raskeste måten et parti noensinne har skrevet seg ut av den politiske historien, kommenterte Anshel Pfeffer i Ha’aretz 22. desember.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart