Bli aktiv for Israel nå!

Naftali Bennett og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/GPO)

Bennett på vippen

Både Benjamin Netanyahu og Yair Lapid er avhengig av støtte fra Naftali Bennett for å kunne bygge en regjeringskoalisjon etter valget i mars.

Jerusalem Post gjengir mandag 8. februar resultatene av en ny meningsmåling før Knesset-valget 23. mars.

Statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud dominerer i målingen med 30 mandater. Naturlige støttepartier som Shas (8), UTJ (7) og Religious Zionist Party (4) gir Netanyahu til sammen støtte fra 49 Knesset-representanter.

Yair Lapids parti Yesh Atid har på de siste ukenes måling etablert seg som det største opposisjonspartiet. I siste måling får de 18 mandater. De andre opposisjonspartiene som ikke vil samarbeide med Netanyahu er Gideon Sa’ars parti Nytt håp (14), Israel Beiteinu (7), Arbeiderpartiet (5), Meretz (4) og Blue and White (4). Til sammen får anti-Netanyahu koalisjonen 52 mandater.

Det høyreorienterte partiet Yemina, ledet av Naftali Bennet, får 11 seter på meningsmålingen. Dermed kan Bennett komme på vippen og avgjøre om Netanyahu får en ny periode som statsminister. Det er 120 representanter i Knesset, og en ny statsminister må få flertall av minst halvparten av representantene.

Den arabiske felleslisten får 8 seter i meningsmålingen, men det er ikke ventet at de vil bli inkludert i noen regjeringskoalisjon.

Etter det sist israelske valget i mars 2020 valgte Bennett å stå utenfor Netanyahus regjering.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
0

Your Cart