Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Han er Israels nyvalgte president

60 år gamle Isaac Herzog er valgt til Israels nye president etter Reuven Rivlin. (Foto: Knesset)
Isaac Herzog sier han ønsker å bygge broer mellom folk i landet.

Isaac Herzog er valgt til Israels ellevte president med 87 av 120 stemmer i Knesset. Herzog vil overta etter Reuven Rivlin, som går av den 9. juli. Hans far Chaim Herzog var Israels sjette president fra 1983 til 1993.

Herzog, som for tiden er leder av Jewish Agency, var også leder av det israelske arbeiderpartiet fra 2013 til 2017. Herzog vant valget over Mariam Peretz, en sosial aktivist som overvant tapet av to sønner i krig. Hun er en prisvinnende israelsk lærer. Peretz fikk bare 26 av de 120 stemmene.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket Peretz for hennes hederlige kandidatur og hennes bidrag til det israelske samfunnet, samtidig som han gratulerte Herzog med å ha blitt valgt til Israels ellevte president.

I sin første tale etter å ha blitt valgt til president sa Herzog at han «ønsker å bygge broer» innad i Israel og med den jødiske diasporaen, til å oppmuntre til entreprenørskap og bekjempe antisemittisme og hat mot Israel.

– Jeg aksepterer det tunge ansvaret det er lagt på meg. Jeg aksepterer privilegiet å tjene alle innbyggerne i Israel, sa Herzog etter at han ble valgt.

En president i Israel blir valgt for sju år om gangen og er i stor grad en seremoniell rolle. Utøvende makt ligger hos regjering og statsminister. Den avtroppende presidenten ble valgt til president 24. juli 2014.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart