Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

For første gang på tre og et halvt år har Israel et statsbudsjett

Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under behandlingen av statsbudsjettet. (Fofo: Olivier Fitoussi, Flash90)
Den brede koalisjonsregjeringen i Israel har fått lengre levetid.

Etter en langvarig debatt ut over natten ble statsbudsjettet for 2021 vedtatt i Knesset omkring klokken 5 lokal tid torsdag morgen. Det er ventet at 2022-budsjettet vil bli vedtatt senere i dag, men opposisjonen har sendt inn hundrevis av motforslag og merknader som gjør at stemmegivningen også i kveld vil gå ut over kvelden og natten – minst.

Statsminister Naftali Bennett og hans koalisjonspartnere fikk gjennom alle budsjettpostene med 61 mot 59 stemmer. I noen tilfeller fikk de også flere enn 61 stemmer, da medlemmer av opposisjonen ved en feil stemte sammen med regjeringen.

På grunn av langvarig politisk ustabilitet, har ikke Israel hatt et vedtatt statsbudsjett siden 2018.

– I tre og et halvt år har vi ikke hatt noen debatt om budsjettet og ingen avstemning. Alle forstår at dette er imot de økonomiske interessene til Israel, sa finansminister Avigdor Lieberman i sitt innlegg i Knesset.

Flertallet for regjeringens budsjettforslag beviste at den brede koalisjonen kunne bli enige om noe mer enn å bare holde Benjamin Netanyahu borte fra statsministerstolen. Dersom ikke budsjettet hadde blitt vedtatt innen 14. november ville det automatisk blitt nyvalg.

– Det er grunn til å feire denne dagen, skriver Bennett på Twitter. «Etter år med kaos etablerte vi en regjering, overvant Delta-varianten [av koronaviruset] og nå, takk Gud, vedtok vi et budsjett for Israel! Fortsetter forover med full styrke.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart