Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under behandlingen av statsbudsjettet. (Fofo: Olivier Fitoussi, Flash90)

Arabisk Meretz-politiker trekker sin støtte til regjeringen

Bennett-Lapid-regjeringen står nå igjen med støtte fra bare 59 av 120 Knesset-representanter. Det kan gå mot nyvalg.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Knesset-medlem Ghaida Rinawie Zoabi varslet torsdag at hun trekker sin støtte fra Israels koalisjonsregjering. Hun kritiserer regjeringen for å ha tatt en mer tøff og høyreorienterte linje, og nevner særlig volden på Tempelplassen og konfrontasjonen i forbindelse med begravelsen til journalist Shireen Abu Akleh som eksempel.

Bennett-Lapid-regjeringen har allerede vært vaklende de siste ukene, etter at Idit Silman trakk seg fra Yamina-partiet i april. Dermed har regjeringen bare hatt støtte av 60 av 120 representanter. Etter at Zoabi trakk seg har opposisjonens sjanser for å kaste regjeringen økt, men det er likevel ikke mange nok Knesset-medlemmer som støtter en alternativ regjering ledet av Benjamin Netanyahu.

Zoabi har ikke trukket seg som Knesset-representant, og det er uklart hvordan hennes stemmegivning vil bli i framtidige avstemninger. Sjansene for nyvalg vil øke dersom hun velger å støtte opposisjonen i dette. Zoabis parti, Meretz, krever at hun trekker seg fra Knesset og stiller sin plass tilgjengelig for neste person på partiets valgsliste.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart