Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Arabisk Meretz-politiker trekker sin støtte til regjeringen

Benny Gantz, Yair Lapid, Naftali Bennett og Gideon Sa’ar i Knesset under behandlingen av statsbudsjettet. (Fofo: Olivier Fitoussi, Flash90)
Bennett-Lapid-regjeringen står nå igjen med støtte fra bare 59 av 120 Knesset-representanter. Det kan gå mot nyvalg.

Knesset-medlem Ghaida Rinawie Zoabi varslet torsdag at hun trekker sin støtte fra Israels koalisjonsregjering. Hun kritiserer regjeringen for å ha tatt en mer tøff og høyreorienterte linje, og nevner særlig volden på Tempelplassen og konfrontasjonen i forbindelse med begravelsen til journalist Shireen Abu Akleh som eksempel.

Bennett-Lapid-regjeringen har allerede vært vaklende de siste ukene, etter at Idit Silman trakk seg fra Yamina-partiet i april. Dermed har regjeringen bare hatt støtte av 60 av 120 representanter. Etter at Zoabi trakk seg har opposisjonens sjanser for å kaste regjeringen økt, men det er likevel ikke mange nok Knesset-medlemmer som støtter en alternativ regjering ledet av Benjamin Netanyahu.

Zoabi har ikke trukket seg som Knesset-representant, og det er uklart hvordan hennes stemmegivning vil bli i framtidige avstemninger. Sjansene for nyvalg vil øke dersom hun velger å støtte opposisjonen i dette. Zoabis parti, Meretz, krever at hun trekker seg fra Knesset og stiller sin plass tilgjengelig for neste person på partiets valgsliste.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart