Statsminister Naftali Bennett (t.v.) og utenriksminister Yair Lapid kunngjorde 20. juni at de vil oppløse nasjonalforsamlingen. (Foto: Flash90)

Over og ut for Bennetts regjering

Regjeringskoalisjonen til Naftali Bennett går mot slutten. Yair Lapid vil bli midlertidig statsminister frem mot nyvalget den 25. oktober.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid kunngjorde mandag at de onsdag vil foreslå å oppløse nasjonalforsamlingen. Den skjøre regjeringskoalisjonen til Bennett har de siste ukene vært ute av stand til å få gjennomført politikken sin, etter at flere utbrytere har forlatt koalisjonen, som gjorde at regjeringen mistet flertallet.

Bennett og Lapid erkjenner at de ikke har klart å redde regjeringen, og at de derfor vil foreslå at nasjonalforsamlingen oppløses. Det vil i så fall bety at Israel vil gå mot nok et nyvalg, det femte valget på tre og et halvt år. Nyvalget blir trolig den 25. oktober, skriver Times of Israel.

Hvis nasjonalforsamlingen oppløses vil Lapid fungere som statsminister inntil et nytt valg er holdt. Bennett blir da fungerende utenriksminister.

Opposisjonsleder Benjamin Netanyahu jubler over regjeringens fall og sier han ønsker å «etablere en bred regjering» etter valget til høsten.

Men først må han overtale nok velgere. Meningsmålinger viser at ingen av blokkene ligger an til å få det nødvendige flertallet på 61 seter.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart