Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Over og ut for Bennetts regjering

Statsminister Naftali Bennett (t.v.) og utenriksminister Yair Lapid kunngjorde 20. juni at de vil oppløse nasjonalforsamlingen. (Foto: Flash90)
Regjeringskoalisjonen til Naftali Bennett går mot slutten. Yair Lapid vil bli midlertidig statsminister frem mot nyvalget den 25. oktober.

Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid kunngjorde mandag at de onsdag vil foreslå å oppløse nasjonalforsamlingen. Den skjøre regjeringskoalisjonen til Bennett har de siste ukene vært ute av stand til å få gjennomført politikken sin, etter at flere utbrytere har forlatt koalisjonen, som gjorde at regjeringen mistet flertallet.

Bennett og Lapid erkjenner at de ikke har klart å redde regjeringen, og at de derfor vil foreslå at nasjonalforsamlingen oppløses. Det vil i så fall bety at Israel vil gå mot nok et nyvalg, det femte valget på tre og et halvt år. Nyvalget blir trolig den 25. oktober, skriver Times of Israel.

Hvis nasjonalforsamlingen oppløses vil Lapid fungere som statsminister inntil et nytt valg er holdt. Bennett blir da fungerende utenriksminister.

Opposisjonsleder Benjamin Netanyahu jubler over regjeringens fall og sier han ønsker å «etablere en bred regjering» etter valget til høsten.

Men først må han overtale nok velgere. Meningsmålinger viser at ingen av blokkene ligger an til å få det nødvendige flertallet på 61 seter.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart