Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Statsminister Naftali Bennett (t.v.) og utenriksminister Yair Lapid kunngjorde 20. juni at de vil oppløse nasjonalforsamlingen. (Foto: Flash90)

Over og ut for Bennetts regjering

Regjeringskoalisjonen til Naftali Bennett går mot slutten. Yair Lapid vil bli midlertidig statsminister frem mot nyvalget den 25. oktober.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid kunngjorde mandag at de onsdag vil foreslå å oppløse nasjonalforsamlingen. Den skjøre regjeringskoalisjonen til Bennett har de siste ukene vært ute av stand til å få gjennomført politikken sin, etter at flere utbrytere har forlatt koalisjonen, som gjorde at regjeringen mistet flertallet.

Bennett og Lapid erkjenner at de ikke har klart å redde regjeringen, og at de derfor vil foreslå at nasjonalforsamlingen oppløses. Det vil i så fall bety at Israel vil gå mot nok et nyvalg, det femte valget på tre og et halvt år. Nyvalget blir trolig den 25. oktober, skriver Times of Israel.

Hvis nasjonalforsamlingen oppløses vil Lapid fungere som statsminister inntil et nytt valg er holdt. Bennett blir da fungerende utenriksminister.

Opposisjonsleder Benjamin Netanyahu jubler over regjeringens fall og sier han ønsker å «etablere en bred regjering» etter valget til høsten.

Men først må han overtale nok velgere. Meningsmålinger viser at ingen av blokkene ligger an til å få det nødvendige flertallet på 61 seter.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart