Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jordskjelv?

I fjor la Knesset fram en rapport om et mulig jordskjelv i Israel. Men i januar la regjeringen fram deler av rapporten som ble holdt hemmelig. Det ble anslått at i løpet av 50 år vil det sannsynligvis bli et jordskjelv som vil føre til at opptil 10.000 mennesker blir drept, 22.000 skadet, og skadene vil beløpe seg til 450 milliarder kroner!

Det finnes ikke noe sentralt kontor som kan koordinere den nødhjelpen som må gjøres av hæren, politiet og mange andre som vil være innblandet. Ingen vet hvem som skal ta seg av dette. Regjeringen har derfor vedtatt planer som vil klargjøre ansvarsforholdene.

Det skal avsettes 110 millioner kroner til forskning og planlegging de neste 5 årene for å forberede Israel på en så stor katastrofe.
Historien viser at gjennomsnittlig er det et større jordskjelv i området ca. hvert 50 år. Spørsmålet nå er ikke om det blir et jordskjelv, men når.

Titusener av hus i Israel er bygd uten tanke på jordskjelv, så de tåler lite.

Hvis det f. eks. skulle bli et stort jordskjelv i Beit Shean, vil virkningene kunne merkes fra Jerusalem til Haifa. Kanskje 5-10.000 mennesker vil bli drept og opptil 250.000 mennesker gjort hjemløse. Tusener av bygninger vil bli ødelagt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart