Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jordskjelv?

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

I fjor la Knesset fram en rapport om et mulig jordskjelv i Israel. Men i januar la regjeringen fram deler av rapporten som ble holdt hemmelig. Det ble anslått at i løpet av 50 år vil det sannsynligvis bli et jordskjelv som vil føre til at opptil 10.000 mennesker blir drept, 22.000 skadet, og skadene vil beløpe seg til 450 milliarder kroner!

Det finnes ikke noe sentralt kontor som kan koordinere den nødhjelpen som må gjøres av hæren, politiet og mange andre som vil være innblandet. Ingen vet hvem som skal ta seg av dette. Regjeringen har derfor vedtatt planer som vil klargjøre ansvarsforholdene.

Det skal avsettes 110 millioner kroner til forskning og planlegging de neste 5 årene for å forberede Israel på en så stor katastrofe.
Historien viser at gjennomsnittlig er det et større jordskjelv i området ca. hvert 50 år. Spørsmålet nå er ikke om det blir et jordskjelv, men når.

Titusener av hus i Israel er bygd uten tanke på jordskjelv, så de tåler lite.

Hvis det f. eks. skulle bli et stort jordskjelv i Beit Shean, vil virkningene kunne merkes fra Jerusalem til Haifa. Kanskje 5-10.000 mennesker vil bli drept og opptil 250.000 mennesker gjort hjemløse. Tusener av bygninger vil bli ødelagt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart