Romfartsavtale med Ukraina

I januar inngikk Israel og Ukraina en romfartsavtale. Den ble undertegnet av president Katsav under et statsbesøk.

Det ukrainske romfartsverket har gode raketter, utskytningsramper, datamaskiner og navigasjonsutstyr. Israel har høyteknologi som Ukraina mangler. Dette gir store muligheter for samarbeid. Israel kan også tilby hjelp mht kommunkasjons-satellitter.

En rekke av de fremste vitenskapsmennene i Israel på dette feltet kommer fra Ukraina. De har beholdt sitt gode forhold til sine gamle arbeidsplasser, og med denne avtalen vil det være lettere å utnytte potensialet.

Presidentfruen, Gila Katsav, fikk et album med bilder fra landsbyene som hennes besteforeldre kom fra, Brody og Tennika. Hun fortalte at hennes far måtte flykte i 1920 i en båt sammen med sin familie. Han var da 5 år gammel. Han lever ennå, og Gila Katsav sa at hun vil vise ham bildene. Hun var tydelig rørt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart