Israelerne er fornøyde

Statistisk sentralbyrå i Israel har gjort en stor undersøkelse om hvordan israelerne oppfatter sin situasjon. Denne artikkelen bygger på et lite utdrag av tallene fra undersøkelsen i en artikkel av Liat Collins i Jerusalem Post 17. september. Den bygger på intervjuer med 7.000 voksne, representative israelere.

75 % av israelerne føler seg trygge når de spaserer om kvelden i strøket der de bor.

Tross terror og krig klarer de fleste å leve et lykkelig liv.

Undersøkelsen er interessant, for den forteller om et land som har en høy livsstandard og et folk som, tross vanskelige forhold, er grunnleggende tilfreds med sin situasjon. Hele 83 % sier at de er fornøyde med livet. Og 53 % venter at det vil bli enda bedre i de kommende årene, 33 % at det ikke vil bli verre. Det er 86 % til sammen. – Kanskje ikke helt uventet synes flere unge (89 % i alderen 20-24 år) at de har grunn til å være «meget fornøyd» enn eldre, men 75 % i aldersgruppen over 75 år er ikke lite det heller.

I et land i økonomisk krise frykter 17 % at de skal miste jobben i løpet av året. Men halvparten er «fornøyde» eller «meget fornøyde» med sin økonomiske situasjon. Hele 94 % er fornøyde med sine familieforhold. 77 % sier at de har god helse. (Levealderen i Israel er på samme nivå som i de skandinaviske land.)

Og 75 % føler seg trygge når de spaserer om kvelden i strøket der de bor.

Undersøkelsen viser, skriver Collins til slutt, det som kanskje er den endelige, israelske seieren: Tross alt klarer de fleste å leve et lykkelig liv.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart