Flere palestinere i Israel

I følge Statistisk Sentralbyrå i Israel arbeidet 89.000 utlendinger i Israel det første halvåret i år.

De er fra Filippinene, Ghana, Romania og mange andre land, likeså palestinere fra de palestinske områdene. Det er 7,3 % av jobbene i den israelske økonomien.

Siden intifadaen startet i september 2000, har det vært økonomisk krise i Israel. Adgangen for utlendinger til å arbeide i Israel er derfor blitt strammet inn, og mange som oppholdt seg ulovlig i Israel, er blitt hjemsendt. Antallet utenlandske arbeidere har sunket med 7,3 % fra første halvår 2002 til første halvår 2003.

Tross det har antallet palestinske arbeidere i Israel økt, og er nå nærmere 15.000. Den lønna de får i Israel, representerer et kjærkomment tilskudd i en situasjon hvor et stort antall palestinere er arbeidsledige. Egentlig ønsket Israel et mye større antall palestinere. Men så lenge de palestinske myndighetene ikke setter en stopper for terroren, kan Israel ikke åpne grensene slik de fleste israelerne egentlig kunne ønske.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart