Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

For få politifolk

Det har vært en rekke mord i Israel i den senere. Det som er felles for flere av dem, er at gjenger som driver med organisert kriminalitet dreper mennesker som å vise at de mener alvor med kravet om "beskyttelsespenger".

12. november hadde Jerusalem Post en lederartikkel under overskriften Ikke nok politi. Det følgende bygger på den artikkelen.

Noen ganger er offerets eneste «feil» at de er ansatt i det firmaet de kriminelle vil presse penger fra, eller kanskje bare tilfeldigvis var på et sted hvor de ble tatt for å være i målgruppen uten å være det. – I tillegg til drap har en rekke bomber eksplodert utenfor forskjelllige bygninger, oftest uten å skade personer.

Noen ganger kan grensen mellom kriminell virksomhet og terror være noe flytende. Det er kanskje ikke noen tilfeldighet at det foregår mer utpressing i Beersheba enn noe annet sted i Israel. Og det er i stor grad gjenger av beduiner (arabere) som driver med det.

Et problem er at Israels generell økonomiske krise har rammet politiet sterkt. Det har heller ikke vært særlig høyt prioritert i mer «normale» tider. For 20 år siden var det 4 politifolk per 1000 innbyggere. Nå er det 2. Og situasjonen forverres år for år. Nylig ble politiet rammet av et budsjettkutt på 330 millioner kroner. I den frie verden ellers er gjennomsnittet på 8 politifolk per 1000 innbyggere.

Stadige budsjettkutt gjør at politiet heller ikke har så godt utstyr som ønskelig kunne være. Og det nytter lite å klage. Det siste på kuttfronten er at det ikke lenger er penger til å trene opp førerhunder til blinde.

Både sikkerhetsstyrkene og politiet har måttet bruke en meget stor del av sine ressurser på å bekjempe terror. Det er viktig og riktig. Men det bør ikke gå altfor mye på bekostning av bekjempelse av vanlig kriminalitet.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart