For få politifolk

Det har vært en rekke mord i Israel i den senere. Det som er felles for flere av dem, er at gjenger som driver med organisert kriminalitet dreper mennesker som å vise at de mener alvor med kravet om "beskyttelsespenger".

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

12. november hadde Jerusalem Post en lederartikkel under overskriften Ikke nok politi. Det følgende bygger på den artikkelen.

Noen ganger er offerets eneste «feil» at de er ansatt i det firmaet de kriminelle vil presse penger fra, eller kanskje bare tilfeldigvis var på et sted hvor de ble tatt for å være i målgruppen uten å være det. – I tillegg til drap har en rekke bomber eksplodert utenfor forskjelllige bygninger, oftest uten å skade personer.

Noen ganger kan grensen mellom kriminell virksomhet og terror være noe flytende. Det er kanskje ikke noen tilfeldighet at det foregår mer utpressing i Beersheba enn noe annet sted i Israel. Og det er i stor grad gjenger av beduiner (arabere) som driver med det.

Et problem er at Israels generell økonomiske krise har rammet politiet sterkt. Det har heller ikke vært særlig høyt prioritert i mer «normale» tider. For 20 år siden var det 4 politifolk per 1000 innbyggere. Nå er det 2. Og situasjonen forverres år for år. Nylig ble politiet rammet av et budsjettkutt på 330 millioner kroner. I den frie verden ellers er gjennomsnittet på 8 politifolk per 1000 innbyggere.

Stadige budsjettkutt gjør at politiet heller ikke har så godt utstyr som ønskelig kunne være. Og det nytter lite å klage. Det siste på kuttfronten er at det ikke lenger er penger til å trene opp førerhunder til blinde.

Både sikkerhetsstyrkene og politiet har måttet bruke en meget stor del av sine ressurser på å bekjempe terror. Det er viktig og riktig. Men det bør ikke gå altfor mye på bekostning av bekjempelse av vanlig kriminalitet.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart