Positive økonomi-tall

Etter at palestinerne startet sin krig mot Israel i slutten av september 2000, har den israelske økonomien vært i krise. Først og fremst falt turismen meget sterkt, noe som rammet både hotellbransjen og en rekke andre næringer hardt. I tillegg ble Israel rammet av den generelle nedgangen innenfor databransjen, hvor Israel er et av verdens ledende land.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Men i den senere tid har det kommet en del tall som tyder på at den negative utviklingen kanskje kan være i ferd med å snu seg noe. De 11 første månedene av dette året har importen økt med 4 %. Eksporten har økt med hele 6,9 %. Det forteller om økt aktivitet på en del felter. Dessuten reduserer det Israels handelsunderskudd med resten av verden, et underskudd som er altfor stort.

Det meldes også om at skatteinntektene har vært høyere enn ventet. Inntektsskatten i november økte med 4 %, mens merverdiavgiften økte med 5 % på grunn av økt forbruk. Det reduserer underskuddet på statsbudsjettet, noe som også er høyst påkrevet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart