Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kommuneøkonomi og høye lønninger

Kommune-økonomien i Israel er i krise, visstnok enda mer enn før. I en del kommuner har de ansatte ikke fått lønn på flere måneder.

En talsmann for finansdepartementet sier at det ofte er kommunenes egen skyld, ikke minst ved at de betaler altfor høye lønninger til utvalgte folk og grupper.

En enkelt direktør i finansdepartementet hadde grepet inn i 170 tilfeller av urimelig høye lønninger, det førte til en besparelse på 160 millioner kroner.

Ta for eksempel Rehovot. Kommunen opererte med 8 typer overtidsbetaling, gav en 18 måneders «akklimatiserings-periode» til nyansatte og gav overdrevne pensjoner som kostet tiervis av millioner kroner. Fire ansatte i toppsjiktet ble nødt til å redusere sin lønn med 250.000 kroner og levere tilbake 650.000 kroner. Pensjonister ble tvunget til å betale tilbake hundretusener av kroner, det sparte i alt over 3 millioner kroner.

Problemene er ikke minst store i de kommunene som er styrt av israelske arabere. I tillegg krever disse kommunene nesten ikke inn skatt.
Etter en aksjon i Arrabe med et eksternt gjeldsinnkrevingskontor, kom skatteinnkrevingen opp i 20 %! Til gjengjeld fikk 5 høytstående ansatte ekstremt høye lønninger. De måtte redusere sin lønn med 400.000 kroner og betalte tilbake en million.

Eksempler på dårlig økonomistyring er det mange steder. Så krisen skyldes ikke bare for lite penger til kommunene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart