Kommuneøkonomi og høye lønninger

Kommune-økonomien i Israel er i krise, visstnok enda mer enn før. I en del kommuner har de ansatte ikke fått lønn på flere måneder.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

En talsmann for finansdepartementet sier at det ofte er kommunenes egen skyld, ikke minst ved at de betaler altfor høye lønninger til utvalgte folk og grupper.

En enkelt direktør i finansdepartementet hadde grepet inn i 170 tilfeller av urimelig høye lønninger, det førte til en besparelse på 160 millioner kroner.

Ta for eksempel Rehovot. Kommunen opererte med 8 typer overtidsbetaling, gav en 18 måneders «akklimatiserings-periode» til nyansatte og gav overdrevne pensjoner som kostet tiervis av millioner kroner. Fire ansatte i toppsjiktet ble nødt til å redusere sin lønn med 250.000 kroner og levere tilbake 650.000 kroner. Pensjonister ble tvunget til å betale tilbake hundretusener av kroner, det sparte i alt over 3 millioner kroner.

Problemene er ikke minst store i de kommunene som er styrt av israelske arabere. I tillegg krever disse kommunene nesten ikke inn skatt.
Etter en aksjon i Arrabe med et eksternt gjeldsinnkrevingskontor, kom skatteinnkrevingen opp i 20 %! Til gjengjeld fikk 5 høytstående ansatte ekstremt høye lønninger. De måtte redusere sin lønn med 400.000 kroner og betalte tilbake en million.

Eksempler på dårlig økonomistyring er det mange steder. Så krisen skyldes ikke bare for lite penger til kommunene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart