Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Færre fremmedarbeidere

Da den palestinske intifadaen gjorde det for utrygt for israelerne å bruke palestinere som arbeidskraft, ble det som hovedregel forbudt for israelere å ansette palestinske arbeidere fra Vestbredden eller Gaza. (Før intifadaen var noe slikt som 120.000 palestinerne i arbeid i Israel.) Det ble gitt en del arbeidstillatelser som unntak.

Dette førte til at et stort antall fremmedarbeidere kom til Israel på korttidskontrakter og som ulovlige innvandrere. De kom fra land som Romania, Kina, Moldova, Ghana, Filippinene og mange andre steder.
Nå er det en betydelig arbeidsledighet i Israel, og ca. 30.000 palestinske arbeidere har fått komme på arbeid der. Det er derfor Israels politikk å begrense antallet fremmedarbeidere. Siden september 2002 har politiet sørget for at 80.000 ulovlige fremmedarbeidere har forlatt landet. 40 % av dem ble deportert, resten dro selv.

Politiet mener at det nå er omtrent 200.000 fremmedarbeidere i Israel. Halvparten er der ulovlig. Så utvisningene kommer nok til å fortsette. Israel vil ha kontroll over dette.

De fleste fremmedarbeiderne arbeider innenfor bygge- og anleggsbransjen, omsorg, jordbruk og industri. Det kommer stadig nye, lovlig og ulovlig.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post av Etgar Lefkovits 3. mars 2004.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart