Færre fremmedarbeidere

Da den palestinske intifadaen gjorde det for utrygt for israelerne å bruke palestinere som arbeidskraft, ble det som hovedregel forbudt for israelere å ansette palestinske arbeidere fra Vestbredden eller Gaza. (Før intifadaen var noe slikt som 120.000 palestinerne i arbeid i Israel.) Det ble gitt en del arbeidstillatelser som unntak.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Dette førte til at et stort antall fremmedarbeidere kom til Israel på korttidskontrakter og som ulovlige innvandrere. De kom fra land som Romania, Kina, Moldova, Ghana, Filippinene og mange andre steder.
Nå er det en betydelig arbeidsledighet i Israel, og ca. 30.000 palestinske arbeidere har fått komme på arbeid der. Det er derfor Israels politikk å begrense antallet fremmedarbeidere. Siden september 2002 har politiet sørget for at 80.000 ulovlige fremmedarbeidere har forlatt landet. 40 % av dem ble deportert, resten dro selv.

Politiet mener at det nå er omtrent 200.000 fremmedarbeidere i Israel. Halvparten er der ulovlig. Så utvisningene kommer nok til å fortsette. Israel vil ha kontroll over dette.

De fleste fremmedarbeiderne arbeider innenfor bygge- og anleggsbransjen, omsorg, jordbruk og industri. Det kommer stadig nye, lovlig og ulovlig.

Kilde: En artikkel i Jerusalem Post av Etgar Lefkovits 3. mars 2004.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart