Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Militær eksport

Israels forsvarsindustri står for 10 % av verdensmarkedet for "sikkerhetsrelatert utstyr". I fjor eksporterte Israel slikt utstyr for 22 milliarder kroner. Dette året håper man å nå opp i 30 milliarder. Mengden har økt jevnt siden begynnelsen av 1990-tallet.

Det er planer for særlig å satse på Arrow og Merkava. Arrow er et forsvarssystem for raketter, i form av anti-rakett-raketter. Når en fiendtlig rakett nærmer seg Israel, blir en rakett skutt ut i Arrow-systemet. Den eksploderer så nær den angripende raketten at den blir ødelagt og uskadeliggjort. Arrow er det første og hittil eneste rakettforsvars-systemet i sitt slag som er operativt. (Det amerikanske Patriot-systemet er mer nærforsvar.) Mange land er interessert i å kjøpe systemet. Riktignok har USA veto-rett for salget, i og med amerikanske penger har vært med på å finansiere utviklingen av våpenet. Men for en del lands vedkommende er det greit for USA. Etter hvert som stadig flere land får stadig bedre raketter og etter hvert massedrapsvåpen, øker behovet for et slikt system sterkt.

Merkava er den israelske stridsvognen, av mange regnet som verdens beste. Særlig er den god på pansring, mange typer panservernvåpen biter ikke på tanken.

Men den store kontrakten akkurat nå er tre Phalcon-fly som er solgt til India. Phalcon er et etterretningsfly. I tillegg til å skaffe opplysning ved hjelp av avanserte radarer og avlyttingsutstyr om det som skjer ved fronten, kan det også hjelpe til med å lede kampene og gi ordrer som tar hensyn til hele situasjonen. De tre flyene koster ca. 8 milliarder kroner. Pakistan har protestert mot flyene, og mener at de forstyrrer den strategiske balansen i området. India er Israels største kunde av militære systemer.

Kilde: En artikkel i Ha’aretz av Gideon Alon 10. mars 2004.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart