Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Meningsmåling om korrupsjonsanklagene

Generelt er tilliten til rettsvesenet høy i Israel, i hvert fall blant jødene. Men det er en utbredt oppfatning at noen i rettsvesenet misbruker sin stilling politisk i noen sammenhenger.

Dette blir bekreftet av en stor meningsmåling i mars 2004. Den inngår i serien meningsmålinger for den såkalte Fredsindeksen.

Arbels anbefaling av tiltale mot Sharon
51 % (54 % i januar) mener at etterforskningen av Sharon har negativ virkning på hvordan han fungerer som statsminister.
Som vi har meldt tidligere (Rettsvesenet slår mot høyre), er det mange i Israel som ikke har tillit til rettsvesenet i forhold til politikere på høyresiden. Det gjelder ikke minst de motivene statsadvokaten i Jerusalem, Edna Arbel, har for å anbefale tiltale mot Sharon. Meningsmålingen viser at 37 % tror at hun har tatt sin avgjørelse bare på grunnlag av profesjonelle, juridiske vurderinger. 17 % mener at hennes motiver var personlige og politiske, og 30 % tror at det er en blanding av juridiske og personlig/politiske motiver. Resten svarer «vet ikke». Bare 24 % av de ultra-ortodokse og 30 % av moderat ortodokse (tradisjonelle) tror at hun hadde rent juridiske motiver. 46 % av de sekulære tror det samme.

Interessant er det at bare 33 % av kvinnene tror at Edna Arbels motiver er rent profesjonelle, mens 44 % av mennene tror det.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart