Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Økonomisk vekst

Som vi har meldt tidligere, er det sterke tendenser til oppgang i israelsk økonomi. Det ser ut for at veksten fortsetter og øker.

Det er oppgangstider i verden generelt innenfor høyteknologi, noe Israel tjener p&aring.

Som vi har meldt tidligere, er det sterke tendenser til oppgang i israelsk økonomi. Det ser ut for at veksten fortsetter og øker.

Brutto nasjonalprodukt (BNP) for første kvartal 2004 viser en vekst på årsbasis på hele 5,5 %. Det var høyere enn ventet. I de to siste kvartalene i fjor var økningen 2,5 % og 2,8 %.

Folketallet i Israel vokser med 2,4 % i året. Det betyr at produksjonen økte mer. For første gang siden palestinerne startet sin krig (intifada) mot Israel i september 2000, er folks levestandard økende. Privat forbruk økte med 5 %.

I det private næringslivet er tallene enda mer imponerende. Produksjonen i første kvartal økte med hele 9,2 %. I de to siste kvartalene i fjor var veksten på 3,6 og 3,1 %.

Eksporten i første kvartal økte med hele 49,5 %. Men det var en nedgang på 7,8 % siste kvartal i fjor, så det kan tenkes å være spesielle forhold. Uansett er summen av dette en sterk vekst.

Finansminister Benjamin Netanyahu har redusert kjøpsavgifter på en del varer. Det har satt fart i innkjøp av varige forbruksvarer, det økte med 7,6 %. Importen økte med 31 %.

Alt i alt er det optimisme i Israel for tiden. Det er oppgangstider i verden generelt innenfor høyteknologi, noe Israel tjener på.

Men arbeidsledigheten har hittil holdt seg ganske høy, på ca. 11 %.

Kilde: En artikkel av Tal Muscal i Jerusalem Post 18. mai 2004.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart