Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Intel satser i Israel

Det er 29. august 2008. Øreringen din ringer. Bestemor, som lider av Alzheimers, er på tråden og forteller deg hvordan soveromsveggen akkurat minnet henne om navnet hennes.

Det er 29. august 2008. Øreringen din ringer. Bestemor, som lider av Alzheimers, er på tråden og forteller deg hvordan soveromsveggen akkurat minnet henne om navnet hennes. Du blir så glad at blodtrykket og pulsen øker. Det går kun et par sekunder før du hører "samtale venter"-signalet i øreringen. Nå er doktoren din på tråden og forteller at sensorene som er satt inn i kroppen din har merket en unormal begeistring, og lurer på om alt står bra til. Dette er et mulig scenario fra en ikke så alt for fjern fremtid, melder teknologisjef ved Intel Corporation, Pat Gelsinger. Han har ansvaret for et årlig utviklingsbudsjett på 4-5 milliarder dollar

En trådløs verden Gelsingers trådløse visjon inkluderer et trådløst hjem og en trådløs arbeidsplass. Den krysser grenser og disipliner. Det leder selskapet Intel langt videre fra deres fokus på databrikkeproduksjon, og åpner nye horisonter for trådløst og medisinsk utstyr. – Vi planlegger databrikker for "smarte hjem", som vil inkludere en mengde trådløse funksjoner. Sensorer som muliggjør overvåkning av pasienter, for eksempel spesial-hus for Alzheimers pasienter som vil minne dem om dato, personlige detaljer og som vil minne dem om å ta medisinen. Databrikker vil styre huset eller bilen etter vårt behov så snart vi nærmer oss, sier han

Israel er viktig Det mangler ikke på superlativer når betydningen av Intels plassering i Israel skal beskrives. Gelsinger uttaler; – Det er ingen truende farer i horisonten som kan utfordre Israels posisjon som et sentralt utviklingssenter for Intel, noe som er en mye mer vesentlig faktor enn spørsmålet om vi bygger en fabrikk til her eller ikke. Jeg har sett en konstant positiv endring i modenhet og forbedring siden mitt første besøk her i Israel på midten av 1980-tallet. I dag utvikler Israel de viktigste produktene for Intel, ved siden av forskningen som utføres i USA. Han fortsetter så på sine trådløse planer: – Vår visjon er å kombinere alle de trådløse mulighetene i enhver installasjon i hjemmet, slik at mennesker vil ha tilgang til teknologi hvor som helst hvor det er 3G mobilnettverk, via mobiltelefonen

Privatlivsproblematikk Selv innrømmer Gelsinger at den avanserte teknologien setter nye spørsmål på dagsorden, som for eksempel retten til privatli.

– Vi lager ikke politikk, vi lager databrikker. Men for 20 år siden hadde vi aldri trodd vi skulle behandle problemstillinger som sikkerhet mot brudd på privatlivet. Vi fokuserte på å lage databrikker. Nå har jeg en hel avdeling som jobber med spørsmål som retten til privatliv og hvordan det kan bli beskyttet. Ting har tydeligvis forandret seg, og jeg mener dette er kritiske spørsmål vi snakker om. Israelske arbeidsplasser i Intel ser ut til å være sikret for fremtiden, i følge teknologisjefen Pat Gelsinger. Med fortsatt utbygging kan det bety nye stillinger i forskning- og utvikling både for israelere og palestiner.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart