Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Intel satser i Israel

Det er 29. august 2008. Øreringen din ringer. Bestemor, som lider av Alzheimers, er på tråden og forteller deg hvordan soveromsveggen akkurat minnet henne om navnet hennes.
Ha’aretz hadde 29. august 2004 et intervju med Pat Gelsinger, teknologisjef hos Intel Corporation. Her er en delvis gjengivelse av denne artikkelen.

 

Du blir så glad at blodtrykket og pulsen øker. Det går kun et par sekunder før du hører «samtale venter»-signalet i øreringen. Nå er doktoren din på tråden og forteller at sensorene som er satt inn i kroppen din har merket en unormal begeistring, og lurer på om alt står bra til.

Dette er et mulig scenario fra en ikke så alt for fjern fremtid, melder teknologisjef ved Intel Corporation, Pat Gelsinger. Han har ansvaret for et årlig utviklingsbudsjett på 4-5 milliarder dollar.

En trådløs verden
Gelsingers trådløse visjon inkluderer et trådløst hjem og en trådløs arbeidsplass. Den krysser grenser og disipliner. Det leder selskapet Intel langt videre fra deres fokus på databrikkeproduksjon, og åpner nye horisonter for trådløst og medisinsk utstyr.

– Vi planlegger databrikker for «smarte hjem», som vil inkludere en mengde trådløse funksjoner. Sensorer som muliggjør overvåkning av pasienter, for eksempel spesial-hus for Alzheimers pasienter som vil minne dem om dato, personlige detaljer og som vil minne dem om å ta medisinen. Databrikker vil styre huset eller bilen etter vårt behov så snart vi nærmer oss, sier han.

Israel er viktig
Det mangler ikke på superlativer når betydningen av Intels plassering i Israel skal beskrives. Gelsinger uttaler;
– Det er ingen truende farer i horisonten som kan utfordre Israels posisjon som et sentralt utviklingssenter for Intel, noe som er en mye mer vesentlig faktor enn spørsmålet om vi bygger en fabrikk til her eller ikke. Jeg har sett en konstant positiv endring i modenhet og forbedring siden mitt første besøk her i Israel på midten av 1980-tallet. I dag utvikler Israel de viktigste produktene for Intel, ved siden av forskningen som utføres i USA.

Han fortsetter så på sine trådløse planer:
– Vår visjon er å kombinere alle de trådløse mulighetene i enhver installasjon i hjemmet, slik at mennesker vil ha tilgang til teknologi hvor som helst hvor det er 3G mobilnettverk, via mobiltelefonen.

Privatlivsproblematikk
Selv innrømmer Gelsinger at den avanserte teknologien setter nye spørsmål på dagsorden, som for eksempel retten til privatliv.
– Vi lager ikke politikk, vi lager databrikker. Men for 20 år siden hadde vi aldri trodd vi skulle behandle problemstillinger som sikkerhet mot brudd på privatlivet. Vi fokuserte på å lage databrikker. Nå har jeg en hel avdeling som jobber med spørsmål som retten til privatliv og hvordan det kan bli beskyttet. Ting har tydeligvis forandret seg, og jeg mener dette er kritiske spørsmål vi snakker om.

Israelske arbeidsplasser i Intel ser ut til å være sikret for fremtiden, i følge teknologisjefen Pat Gelsinger. Med fortsatt utbygging kan det bety nye stillinger i forskning- og utvikling både for israelere og palestinere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart