Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Revolusjonerende panserforsvar

Arieh O'Sullivan er den faste reporteren i militære saker i Jerusalem Post. 9. mars 2005 hadde han en artikkel om en helt ny utvikling i beskyttelsen av pansrede kjøretøyer. Han skriver at inntil nylig ville noe slikt bli ansett som science fiction. Men systemet er faktisk utviklet av israelske militær-bedrifter, og vist på en utstilling i Tel Aviv.

Arieh O’Sullivan er den faste reporteren i militære saker i Jerusalem Post. 9. mars 2005 hadde han en artikkel om en helt ny utvikling i beskyttelsen av pansrede kjøretøyer. Han skriver at inntil nylig ville noe slikt bli ansett som science fiction. Men systemet er faktisk utviklet av israelske militær-bedrifter, og vist på en utstilling i Tel Aviv.

Det dreier seg om et «aktivt beskyttelsessystem» som virker mot alle typer styrte panservernraketter, ikke minst mot bærbare raketter som skytes på kort hold.

Systemet har 4 antenner i form av flate plater og en søkeradar som er montert på et panserkjøretøy. Det kan oppdage innkommende prosjektiler fra alle kanter (360 grader) og beregne banen. Datamaskinen avgjør så nøyaktig når systemet skal tre i kraft ved å avfyre små metallkuler, det ligner på et skytevåpen. Dette ødelegger og nøytraliserer prosjektilet. Systemet virker også når kjøretøyet er i bevegelse, og kan ta seg av flere trusler samtidig.

Firmaene nekter å gi detaljerte informasjoner om komponentene som nøytraliserer prosjektilene. Men det blir sagt at de ikke vil være en trussel mot personell rundt kjøretøyet. Det blir ikke sagt noe om hva systemet koster.

Det israelske forsvaret håper å ha systemet i drift innen 18 måneder. En følge av det nye systemet er at det kan bli mulig å bruke panservogner med vesentlig lettere pansring enn det som er nødvendig i dag. Det vil blant annet kunne gjøre det mulig å bruke panserkjøretøyer på steder hvor bruer og bygninger ikke kan tåle vekten av de tunge panservognene som er i bruk i dag.

Et annet nytt våpen er et ubemannet tårn som kan monteres på de fleste kjøretøyene, tanks og pansrede personellkjøretøyer, og likeså på ubemannede kjøretøyer. Det kan væpnes med 25-30 mm kanoner eller 7,62 maskingevær. Soldatene kan bruke tårnet til å skyte med uten selv å gå ut av panserbeskyttelsen. Det egner seg ekstra godt til kamp i byer.

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart