Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

God stemning på Likud-feiring

Likuds nyttårsfeiring ble holdt på en bakgrunn av sterke spenninger i partiet i forbindelse med tilbaketrekningen fra Gaza i august.

Likuds nyttårsfeiring ble holdt på en bakgrunn av sterke spenninger i partiet i forbindelse med tilbaketrekningen fra Gaza i august.

Mange vil huske at tidligere statsminister og til nylig finansminister Benjamin Netanyahu utfordret Sharon som leder, og Sharon vant knepent en avstemning i Likuds sentralkomite. Senere meningsmålinger blant Likud-medlemmene gir nå Sharon flertall også der, mens Netanyahu ledet for noen uker siden.

Som statsminister og partileder holdt Ariel Sharon tale på tilstelningen, og oppfordret til enhet. Det skal være valg til Knesset (Israels «Storting») senest 7. november 2006. Sharon oppfordret til ikke å gjøre noe som framskynder valget. Likud må være samlet. Mange av Likud-medlemmene i Knesset har stemt imot regjeringen i forbindelse med tilbaketrekningen. Sharon sa at de må lære å støtte regjeringen og vedtakene der.

Positiv atmosfære
Mer enn 1500 deltakere møtte opp på tilstelningen, dobbelt så mange som i fjor. Blant dem var de fleste av dem som stemte imot regjeringen angående tilbaketrekningen. Det blir tatt som et tegn på at Sharon har gjenvunnet noe av støtten i partiet.

Mange la spesielt merke til at Sharon håndhilste på sin sterkeste rival, Benjamin Netanyahu. Enda mer påfallende var det at Netanyahu satt ved siden av Sharons sønn (og aktive medspiller), Omri Sharon. De to lo sammen og ønsket hverandre et godt nytt år.

Det var til og med hurrarop da Sharon sa at den diplomatiske prosessen vil fortsette. Sharon skrøt av sin suksess i kampen mot terror. Han sa at «bosetningsblokkene og sikkerhetssoner» er blant de områdene han vil arbeide for å utvikle. – Det er kjent at Sharon har fått et (nesten) grønt lys fra president Bush til å beholde de store jødiske bosetningene på Vestbredden.

Sharon nevnte også at regjeringen har oppnådd mye i økonomien. Han nevnte ikke Netanyahu, som mange gir hovedæren for det som er skjedd. Han sa at regjeringen har mer arbeid å gjøre for å bygge bro over gapet mellom fattige og rike i Israel.

Sharon har holdt og skal holde samtaler med en rekke framtredende partifolk, også slike som har trukket seg fra partiet eller vært i tydelig opposisjon. Det gjenstår å se om han lykkes i å samle partiet. Men mange synes tegnene så langt ser bedre ut enn mange ville ha trodd for noen uker siden i så måte.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart