Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bill Gates og Israels høyteknologi

Bill Gates er grunnleggeren, eieren og lederen av Microsoft og verdens rikeste mann. Han skal være god for over 300 milliarder kroner. Fra ettermiddagen tirsdag 25. oktober til ettermiddagen dagen etter var han på besøk i Israel. Han dro videre til Jordan.

Bill Gates er grunnleggeren, eieren og lederen av Microsoft og verdens rikeste mann. Han skal være god for over 300 milliarder kroner. Fra ettermiddagen tirsdag 25. oktober til ettermiddagen dagen etter var han på besøk i Israel. Han dro videre til Jordan.

Gates tilbrakte hele sitt korte besøk på hotell David Intercontinental i Tel Aviv, bortsett fra et kort møte med statsminister Ariel Sharon et annet sted i byen på slutten av besøket. I løpet av døgnet traff han toppledelsen i noen av Israels høyteknologi-firmaer. Han møtte ca. 400 ansatte i Microsofts avdelinger i Israel. Han møtte toppledere i noen av de israelske høyteknologi-bedriftene Microsoft handler med i Israel. Han holdt et foredrag for ca. 2.500 forretningsfolk som deltok på et seminar Microsoft Israel arrangerte under temaet Den nye verden i arbeid.

Det innebar hvilke visjoner Gate har for fremtidens dataprogrammer og hvilken virkning de vil ha på forretningsmiljøet og informasjonsteknologien. Gates møtte 40 av de beste elevene i høyteknologi-fag i videregående skole for å samtale om den tekniske utviklingen. Han traff også finansminister Ehud Olmert.

Israels høyteknologi
Gates sa at Israel er «en del av Silicon Valley» (det mest kjente høyteknologi-området i California) og har noen eksepsjonelt begavede talenter. Han roste Israels bidrag til det globale høyteknologi-området.

Det er en vanlig oppfatning at Israel er fremst i verden etter USA i å utvikle ny teknologi for software (dataprogrammer), kommunikasjon, halvledere og medisinsk forskning. Gates sa at det er en utrolig dybde i Israels teknologi-bruk, og universitetene er meget sterke i matematikk, naturvitenskapene og datastudier.

Microsoft har et teknologi-senter i Haifa i Israel med omtrent 200 ansatte. Det arbeider med å utvikle datasikkerhet. Gates har vært «supertilfreds» med denne forskningsavdelingen, sa han. Israel er gjennomteknifisert, og ligger i fronten i å prøve ut nye ting. Israel har, i forhold til folketallet, flere høyteknologi-jobber enn noe annet land, sa Gates.

Diverse
Ut fra et intervju Ha’aretz hadde med Gates, og ut fra andre artikler, nevner vi disse punktene:

Israels regjering har forsøkt å fremme bruken av plattformer med åpen kode (Linux i stedet for Windows) og å bruke Open Office i stedet for Microsoft. Den mislyktes. Ca. 12 % av operativsystemene er Linux eller Unix, og Israel er som resten av den rike verden i så måte.

Microsoft har oversatt sine produkter også til hebraisk. Det var ikke så enkelt i og med at hebraisk skrives fra høyre mot venstre.

Gates sa at det trolig finnes mer risikovillig kapital i Israel enn noe annet sted i verden utenom USA. Selv den som mislykkes, kan få en ny mulighet.

Piratkopiering er alltid et problem. Men Gates mener at det er minkende, ikke økende. Og det er langt mindre innenfor dataprogrammer enn musikk.

Google er «kongen» med hensyn til søking på nettet. Microsoft arbeider med produkter som skal bli bedre.

Framtiden ligger blant annet i få svar mens du taster inn. Ellers arbeider de to firmaene mest på ulike felter.
Gates tror at om ti år har alle skolebarn hver sin datamaskin med seg, og det er slutt på lærebøkene.

Microsoft undertegnet en avtale med finansminister Ehud Olmert om å hjelpe nystartede israelske bedrifter med å nå fram på det internasjonale markedet. Men Microsoft har ikke bidradd med mer enn ca. 10 millioner kroner til saken, mange i Israel er skuffet over det.

Microsoft er også med, sammen med andre bedrifter, på et program som skal gi 250.000 ungdommer kjennskap til data de neste 5 årene.

Kilder: Flere artikler i Jerusalem Post, Ha’aretz og Yediot Aharonot.Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart