Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Kriminalitet og fengsler i Israel

I en artikkel 19. januar 2006 forteller sjefredaktøren i Jerusalem Post, David Horovitz, om et besøk i Ayalon-fengslet. Det er helt fra 1920-årene. Behovet for fengsler øker stadig, og selv om det bygges nye fengsler, trengs de gamle fremdeles.

I en artikkel 19. januar 2006 forteller sjefredaktøren i Jerusalem Post, David Horovitz, om et besøk i Ayalon-fengslet. Det er helt fra 1920-årene. Behovet for fengsler øker stadig, og selv om det bygges nye fengsler, trengs de gamle fremdeles.

Standarden i mange av de gamle fengslene er dårlig. Noen fanger må sove på madrasser på golvet fordi det ikke er nok senger.

Det er ca. 20.000 fanger i israelske fengsler. En tredel er palestinske sikkerhetsfanger. Resten er kriminelle. Ca. 2.000 av dem sitter for 5. gang eller mer – tilbakefallsprosenten er rundt 60 %.

Dersom vi ikke regner med sikkerhetsfangene, bare de kriminelle, er hele 50 % av fangene israelske arabere, mens araberne bare utgjør ca. 20 % av befolkningen.

Marwan Barghouti
Marwan Barghouti er en av de fremste politikerne fra de palestinske områdene på Vestbredden. Problemet er at han sitter i israelsk fengsel – Ayalon-fengslet – og har flere livstidsdommer for terror og mord. Han ledet Tanzim, en væpnet organisasjon under Fatah.
Barghouti sitter vanligvis på celle 23 timer og trener 1 time i døgnet. Han leser mye. I det siste har han lest en biografi om Ariel Sharon – på hebraisk (jødenes språk i Israel).

Han er ikke isolert fra omverdenen. Han har hatt besøk fra det palestinske styret, sin kone (som er advokat) og en rekke andre advokater. Han har snakket med Mahmoud Abbas på telefon. Han har fått tillatelse til å bli intervjuet av Al-Jazzeera. (Sjefen for fengslet sier at dersom han ikke hadde fått lov av fengselsmyndighetene, ville han ha fått det av en domstol.) Barghouti styrer mange ting fra fengslet.

Talsmannen for fengslet sier til Horovitz at man tror at Barghouti vil kunne ha en modererende innflytelse i det palestinske området. Han mente at det bare er et spørsmål om tid før han slipper ut.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart