Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel kommer på 20. plass i økonomi

International Institute for Management Development er basert i Lausanne, Sveits. Instituttet har sammenlignet økonomien i 61 land, blant dem Israel. Det følgende bygger på det referatet Avi Krawitz hadde 31. mai 2006 i Jerusalem Post av innholdet i rapporten.

4 kategorier og underkategorier
Landene ble rangert i 4 kategorier: økonomisk prestasjon (hvor Israel gikk fra 38. plass i 2005 til 33. plass i 2006), «regjeringens effektivitet» (ned til 32. fra 29. plass), «næringslivet effektivitet» (ned fra 21. til 25. plass) og «infrastruktur» (opp fra 19. til 17. plass).

Hver kategori er delt i underkategorier, i alt 312 kategorier. To tredeler av dataene er hentet fra statistikk, resten bygger på undersøkelser gjort av instituttet.

Det som trakk Israel opp, var blant annet: Israel brukte mest av alle land på forskning og utvikling (i prosent av brutto nasjonalprodukt, BNP) både totalt og i næringslivet. 4. plass i å få tatt kunnskap fra universitetene i bruk i næringslivet. Israel har også god tilgang på fagfolk (4. plass).

Blant det som trakk Israel ned, var bedriftsskatten, lav deltakelse i yrkeslivet (en delforklaring er få kvinner i lønnet arbeid blant arabere og ortodokse jøder), lav satsing på kundetilfredshet og mange streiker. På alle disse feltene var Israel blant de 10 laveste plassene blant landene i undersøkelsen.

Andre land
USA lå på toppen av lista. Men de to neste (Hongkong og Singapore) nærmer seg. Grunnen er først og fremst at USA gjør det vesentlig dårligere på felter det offentlige har ansvar for enn i det private næringslivet. Hos de andre landene er det jevnere.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart