Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Israel er stoppested for menneskesmugling

Menneskesmuglingen av kvinner ut av Israel er økende. Ofte sendes unge jenter til turistland og tvangsprostitueres av halliker.

Det har lenge vært et økende problem for israelske myndigheter at jenter smugles fra andre land inn til Israel. Her, som i Norge, blir de tvunget til å selge seksuelle tjenester. Nå viser det seg altså at problemet er økende også andre veien, ut av landet.

– Det har lenge vært kriminelle grupper som har brukt Israel som et stoppested i menneskesmuglingen av kvinner fra utenlandske land, videre til andre utenlandske land, sier Knesset-medlem Zehava Gal-On. Til Jerusalem Post sier hun, at landet er totalt uforberedt på denne nye trenden.

Meretz-politikeren hevder det israelske politiet enda ikke innser hva som skjer, og at dette forhindrer skikkelige mottiltak. En rapport fra en arbeidsgruppe i Knesset bekrefter at flere og flere kvinner smugles mot sin vilje. Særlig er det snakk om England, Kroatia, Singapore og Thailand.

Bakmennene, de såkalte hallikene, tjener opp i mot 500.000 kr i året på sin kriminelle virksomhet, i følge Adi Willinger, leder for nødtelefonen for fremmedarbeidere.

– Det er registrert noen svært sjeldne tilfeller der israelske kvinner blir brukt i menneskesmugling. Det er imidlertid registrert i andre tilfeller, at en jente blir brakt med til steder av sin far, hvor hun blir tvunget til å selge seksuelle tjenester mot betaling. Disse sakene er mer diffuse [i forhold til regelverket, red. anm.]. Men ingen skal fortelle meg at dette ikke er menneskesmugling, sier Willinger. Ni ganger har organisasjonen hennes registrert smugling av israelske kvinner.

– Vi må spørre oss selv hvorfor dette ikke har blitt tatt mer alvorlig og hvorfor det ikke er gjort noe med det, før problemet ble så stort, legger hun til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart