Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Boikotter sabbatsåpne butikker

Butikkjeden Shefa Shuk i Israel pådro seg vrede fra ultra-ortodokse (haredi) rabbinere fordi kjeden lot noen butikker være åpne på sabbaten. Det førte til at den ultra-ortodokse Komiteen for sabbatens hellighet erklærte boikott av kjeden. Så mange haredim (og kanskje andre religiøse jøder også) fulgte oppfordringen til boikott at kjeden led et meget følbart tap.

Nå har kjeden Shufersal pådradd seg oppmerksomheten til rabbinerne. Haredim har et spesielt forhold til denne kjeden. Butikkjeden Yesh er en underkjede av Shufersal. Den er spesielt tilrettelagt for haredim. En talsmann for rabbinerkomiteen sier at 50 prosent av Shufersals kjøpere er haredim.

Grunnen til advarslene fra rabbinerne er at Shufersal ligger i forhandlinger med bokkjeden Steimatzky om å kjøpe en 20 prosent eierandel. Men Steimatzky lar noen av sine butikker være åpne på sabbaten. Så dersom Shufersal kjøper seg inn der, kan det bli full boikott.

De ultra-ortodokse – haredim – bruker sin markedsmakt i kampen for at sabbaten skal bli mest mulig overholdt i et ellers hovedsakelig sekulært israelsk samfunn.

Kilde: En artikkel av Kobi Nahshoni på ynetnews.com (Yediot Aharonot) den 28. desember 2008.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart