Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kunstig «nese» kan «lukte» kreft

Vitenskapsmenn har visst en tid at hunder kan trenes opp til å lukte om en pasient har kreft, også på et tidlig stadium. De snuser på pasientens pust. Svulsten danner molekyler som går over i pasientens blodårer til lungene og blir pustet ut med luften.

Dersom en hund kan lukte et slikt stoff, kan det også lages en kunstig «nese» som kan gjøre det samme. Nå har det lykkes et team ledet av dr. Hossam Haick ved Technion – et teknisk forskningssenter i Israel – å lage en slik «nese». Den etterligner en hunds luktesystem.

Forsøk
Nylig ble det gjort et forsøk med 40 friske mennesker og 62 pasienter ved et israelsk sykehus. Pasientene hadde kreft i lunger, bryst, tykktarm, prostata, hode og nakke.
Forsøkspersonene pustet inn i poser. «Nesen» ble utsatt for pusten. Det viste seg at den var helt pålitelig når det gjaldt å finne ut om forsøkspersonen var syk eller frisk. I 92 prosent av tilfellene kunne den også avgjøre hva slags kreft pasienter led av.

Tidlig oppdagelse
Det gjenstår en del testing og utvikling før «nesen» kan slippes ut på markedet. Men man håper at den etter hvert kan spille en stor rolle i å oppdage kreft tidligere – noe som i mange tilfeller er avgjørende for at kreften skal bli helbredet.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart