Hvilken jøde har størst internasjonal innflytelse?

I Jerusalem Posts første årlige kåring av verdens femti mektigste og mest innflytelsesrike jøder, kommer Israels statsminister Benjamin Netanyahu øverst.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Avisen sier de har laget listen basert på en rekke kriterier. Blant annet handler det om personenes tilgang til og forvaltning av makt, deres evne til å øve innflytelse, samt individuelt talent.

– Jposts liste over de femti mest innflytelsesrike jødene i verden er ikke ment å underbygge antisemittiske stereotyper om at jødene kontrollerer verden. Heller ikke bør listen brukes som kilde til nasjonal eller religiøs stolthet, av den grunn at selv om alle på denne listen identifiserer seg som jøder, betyr det ikke nødvendigvis at jødedommen eller Israel har en sentral plass i deres karriere, forklarer de.

Personer fra en rekke ulike sektorer inngår i kåringen, både israelere og ikke-israelere, religiøse og sekulære, personer med ulike politiske ståsteder, kvinner og menn og så videre.

Her følger noen av personene på listen:

1. Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu er nå inne i sitt andre år som statsminister for Israel i den inneværende valgperioden. Han har gått lenger enn noen av sine forgjengere når det gjelder å lette på restriksjonene for palestinerne og fryse boligbyggingen i bosetningene. Hans popularitet har også nådd nye høyder denne uken, etter at landet ble akseptert som medlem av OECD. Det betyr at Israel har blitt anerkjent som et industriland man kan regne med i årene som kommer.

Netanyahu sier blant annet følgende i en kommentar til kåringen:

– Det faktum at Israels statsminister blir sett på som verdens mest innflytelsesrike jøde, demonstrerer den historiske forandringen som zionismen har brakt med seg for det jødiske folk. Et spredt og maktesløst folk kan igjen leve et nasjonalt liv i sin egen suverene stat, i sine forfedres hjemland.

2. Ben Bernanke
Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke er en svært populær mann i USA. I fjor ble 56-åringen kåret til «årets personlighet» av prestisjetunge Time Magazine. Ifølge president Barack Obama er det også ham verdenssamfunnet bør takke for at ikke finanskrisen utartet seg til å bli en ny depresjon.

3. Rahm Emanuel
Obamas stabsjef skal ifølge hans kritikere være hovedgrunnen til at Det hvite hus har inntatt en mer kritisk holdning til Israel. Andre hevder Emanuel var sentral i arbeidet med å roe spenningen mellom Washington og Jerusalem i vår. Han er uansett regnet for å være en skikkelig tøffing og vervet seg frivillig i IDF under den første Irak-krigen tidlig på 1990-tallet.

4. Sergey Brin
Sammen med Larry Page (som har en jødisk bestemor) var Brin med å starte opp Google, som i dag er verdens største internettselskap. Sammen har de besøkt Israel ved en rekke anledninger, blant annet ved president Shimon Peres’ 80-årsdag.

7. Shimon Peres
Den 86-årige presidenten nyter større makt og innflytelse enn noen av sine forgjengere i stillingen. Hans politiske karriere har vært preget av en rekke kontroverser og en rekke nederlag. I dag kler han imidlertid rollen som samlende statssymbol svært godt.

9. Alan Dershowitz
Dershowitz er en internasjonalt anerkjent jurist som har vært advokat i en rekke høyt profilerte saker. Blant annet forsvarte han O.J. Simpson i den mye omtalte rettsaken på 1990-tallet. Han er også kjent for sitt urokkelige forsvar av Israel.

Andre navn på listen som kan være verdt å nevne er følgende:
12. Israels forsvarsminister Ehud Barak
14. Guvernør i New York, Michael Bloomberg
15. Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner
16. Forsvarssjef i Israel, Gabi Ashkenazi
17. Sentralbanksjef i Israel, Stanley Fischer
18. Utenriksminister i Israel, Avigdor Lieberman
30. Forfatter og fredsprisvinner Elie Wiesel
31. Hollywood-regissør Steven Spielberg
37. Internasjonal jurist Richard Goldstone
46. Musiker Bob Dylan
47. Russisk investor og eier av den engelske fotballklubben Chelsea, Roman Abramovitch

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart