Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hvilken jøde har størst internasjonal innflytelse?

I Jerusalem Posts første årlige kåring av verdens femti mektigste og mest innflytelsesrike jøder, kommer Israels statsminister Benjamin Netanyahu øverst.

Avisen sier de har laget listen basert på en rekke kriterier. Blant annet handler det om personenes tilgang til og forvaltning av makt, deres evne til å øve innflytelse, samt individuelt talent.

– Jposts liste over de femti mest innflytelsesrike jødene i verden er ikke ment å underbygge antisemittiske stereotyper om at jødene kontrollerer verden. Heller ikke bør listen brukes som kilde til nasjonal eller religiøs stolthet, av den grunn at selv om alle på denne listen identifiserer seg som jøder, betyr det ikke nødvendigvis at jødedommen eller Israel har en sentral plass i deres karriere, forklarer de.

Personer fra en rekke ulike sektorer inngår i kåringen, både israelere og ikke-israelere, religiøse og sekulære, personer med ulike politiske ståsteder, kvinner og menn og så videre.

Her følger noen av personene på listen:

1. Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu er nå inne i sitt andre år som statsminister for Israel i den inneværende valgperioden. Han har gått lenger enn noen av sine forgjengere når det gjelder å lette på restriksjonene for palestinerne og fryse boligbyggingen i bosetningene. Hans popularitet har også nådd nye høyder denne uken, etter at landet ble akseptert som medlem av OECD. Det betyr at Israel har blitt anerkjent som et industriland man kan regne med i årene som kommer.

Netanyahu sier blant annet følgende i en kommentar til kåringen:

– Det faktum at Israels statsminister blir sett på som verdens mest innflytelsesrike jøde, demonstrerer den historiske forandringen som zionismen har brakt med seg for det jødiske folk. Et spredt og maktesløst folk kan igjen leve et nasjonalt liv i sin egen suverene stat, i sine forfedres hjemland.

2. Ben Bernanke
Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke er en svært populær mann i USA. I fjor ble 56-åringen kåret til «årets personlighet» av prestisjetunge Time Magazine. Ifølge president Barack Obama er det også ham verdenssamfunnet bør takke for at ikke finanskrisen utartet seg til å bli en ny depresjon.

3. Rahm Emanuel
Obamas stabsjef skal ifølge hans kritikere være hovedgrunnen til at Det hvite hus har inntatt en mer kritisk holdning til Israel. Andre hevder Emanuel var sentral i arbeidet med å roe spenningen mellom Washington og Jerusalem i vår. Han er uansett regnet for å være en skikkelig tøffing og vervet seg frivillig i IDF under den første Irak-krigen tidlig på 1990-tallet.

4. Sergey Brin
Sammen med Larry Page (som har en jødisk bestemor) var Brin med å starte opp Google, som i dag er verdens største internettselskap. Sammen har de besøkt Israel ved en rekke anledninger, blant annet ved president Shimon Peres’ 80-årsdag.

7. Shimon Peres
Den 86-årige presidenten nyter større makt og innflytelse enn noen av sine forgjengere i stillingen. Hans politiske karriere har vært preget av en rekke kontroverser og en rekke nederlag. I dag kler han imidlertid rollen som samlende statssymbol svært godt.

9. Alan Dershowitz
Dershowitz er en internasjonalt anerkjent jurist som har vært advokat i en rekke høyt profilerte saker. Blant annet forsvarte han O.J. Simpson i den mye omtalte rettsaken på 1990-tallet. Han er også kjent for sitt urokkelige forsvar av Israel.

Andre navn på listen som kan være verdt å nevne er følgende:
12. Israels forsvarsminister Ehud Barak
14. Guvernør i New York, Michael Bloomberg
15. Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner
16. Forsvarssjef i Israel, Gabi Ashkenazi
17. Sentralbanksjef i Israel, Stanley Fischer
18. Utenriksminister i Israel, Avigdor Lieberman
30. Forfatter og fredsprisvinner Elie Wiesel
31. Hollywood-regissør Steven Spielberg
37. Internasjonal jurist Richard Goldstone
46. Musiker Bob Dylan
47. Russisk investor og eier av den engelske fotballklubben Chelsea, Roman Abramovitch

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart