Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Økende tenåringsprostitusjon

En plakat brukt under en demonstrasjon mot sexannonser den 16. august 2011. Foto: Jonathan Klinger, flickr.com.
En plakat brukt under en demonstrasjon mot sexannonser den 16. august 2011. Foto: Jonathan Klinger, flickr.com.
Ungdommer helt ned i 12-årsalderen har vært involvert i prostitusjon i løpet av 2011.

Den ideelle organisasjonen «Elem – Ungdommer i nød» beskriver en fryktelig virkelighet for det israelske samfunnets aller svakeste. Elem har registrert en femdobling av antallet tenåringer som arbeider som prostituerte, skriver Ha’aretz. Til nå i år har de identifisert 620 prostituerte som er 19 år eller yngre, hvorav 75 prosent er jenter. Selv om noe av tallet kan forklares med at innsatsen for å spore opp prostitusjonens ofre har økt, er det likevel snakk om en betydelig økning.

Bak statistikken skjuler det seg også dystre mørketall. Elem tror det reelle antallet kan være mange tusen ungdommer. Mandag presenterte de sine funn for Knessets underkomité for menneskehandel med kvinner.

Tjener grovt
I likhet med i Norge er prostitusjon og menneskehandel et økende problem i Israel. Israelsk mafia tjener grove summer på å «importere» kvinner fra Afrika, for så å «eksportere» dem videre til vestlige kjøpere. Også hallikvirksomhet er de dypt inne i.

Den virkeligheten Elem arbeider med, er baksiden av Israels suksesshistorie. Det er en virkelighet som nok selv mange israelere ikke kjenner omfanget av.

– Store påkjenninger
Organisasjonen mener Israel mangler en sentral myndighet som kan identifisere og behandle disse ungdommene.

– De fleste unge mennesker som faller inn i prostitusjon har opplevd store påkjenninger, fysisk, seksuelt eller følelsesmessig misbruk, en avgjørende avvisning eller alvorlig omsorgssvikt. Dessverre ser vi mange tilfeller hvor prostitusjonen begynner i 12-årsalderen, forteller Reli Katzav i Elem.

– Våre klienter, som kommer fra alle lag i samfunnet, bryter loven. Men de blir ikke straffet og de fleste juridiske saker som blir satt i gang av politiet blir avsluttet enten på grunn av mangel på bevis eller mangel på offentlig interesse for saken, legger hun til.

Skuffet, men ikke overrasket
Representantene i Knessets underkomité for menneskehandel er ikke overrasket, men likevel skuffet over de funnene som Elem har gitt dem.

– Dataene som er presentert for komiteen, og sakene Elem har behandlet, er kun toppen av isfjellet, når det gjelder det sjokkerende fenomenet med tenåringsprostitusjon i Israel, sier komitéleder Oriz Zuaretz (Kadima).

Hun mener problemet først og fremst handler om fattigdomsproblemene i Israel, og at disse ungdommene føler seg tvunget til å skaffe seg en inntekt ved å prostituere seg.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart