Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Tel Aviv kåret til verdens beste by for homoseksuelle

Fra homoparade i Tel Aviv i 2009. (Foto: Meir Jacob, flickr.com)
Fra homoparade i Tel Aviv i 2009. (Foto: Meir Jacob, flickr.com)
Nettbrukere på gaycities.com har kåret Tel Aviv til verdens beste by for homoseksuelle.

Tel Aviv er kjent også internt i Israel som en festby som aldri sover. Mange vet at Tel Aviv er en populær by for homoseksuelle, både for israelere og for turister.

De siste årene har Tel Aviv gjennomført flere internasjonale kampanjer for å spre sitt rykte som globalt senter for homoseksuelle. Denne strategien har tydeligvis lykkes.

Natteliv, beste mat og beste by å bosette seg i var blant kategoriene i konkurransen på gaycities.com. Folk fra hele verden deltok og stemte via internett på sine favorittsteder. Den gjeveste tittelen var selvfølgelig beste by. I denne kategorien fikk Tel Aviv hele 43 prosent av stemmene, mens neste by på listen, New York fikk 14 prosent. Toronto fikk 7 prosent og lenger ned på listen stod blant annet Madrid og London.

Tel Aviv har lenge vært kjent som den mest homoseksuell-vennlige byen i Midtøsten. Israels lover og atmosfære for homoseksuelle står i sterk kontrast til nabolandene, hvor homoseksuelle blir systematisk undertrykt, forfulgt og truet med dødsstraff. Også sammenlignet med vestlige land, er Israel blant de mest progressive når det gjelder lovgivning og rettigheter for homoseksuelle.

I Israel kan homoseksuelle adoptere barn, de kan arve hverandre og likekjønnsekteskap fra utlandet (fordi det ikke finnes mulighet for å gifte seg borgerlig i Israel) anerkjennes i Israel. Det er også full likestilling for homoseksuelle når det gjelder deltagelse i militæret og på arbeidsplassen. Det homoseksuelle miljøet i Israel har gått fra å være marginalisert til å bli en mer og mer akseptert og anerkjent del av israelsk liv, alt med sentrum i byen Tel Aviv.

Tel Aviv Pridefestival i 2011 tiltrakk seg mer enn 100.000 mennesker forteller det israelske utenriksdepartementet. Mange av dem var turister som feiret sammen med lokale innbyggere fra hele Israel. Kåringen som beste reisedestinasjon for homoseksuelle gjør at Tel Aviv nok kan forvente seg et enda høyere antall tilreisende til Pridefestivalen i 2012.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart