Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Ti drept i frontkollisjon mellom buss og lastebil

Bilde fra ulykkesstedet tatt av redningsselskapet Zaka, og skjermdump fra Haaretz.com.
Bilde fra ulykkesstedet tatt av redningsselskapet Zaka, og skjermdump fra Haaretz.com.
Ni barn og en voksen ble drept og flere titalls skadet da en buss med palestinske barnehagebarn kolliderte med en lastebil i det nordlige Jerusalem torsdag morgen. Israelsk og palestinsk politi samarbeider om etterforskning av ulykken.

Sjåføren av lastebilen, en israelsk araber, vil bli forhørt av politiet så snart det er mulig. Han får nå behandling på sykehus.

– Dette var en front mot front-kollisjon mellom en lastebil og en buss med barn. Smellet fikk bussen til å velte og ta fyr, sier Danny Rotenberg, talsmann fra Magen David Adom i Jerusalem.

Tilstanden for flere av de skadde er kritisk, melder israelske nettaviser. Et stort antall hjelpemannskaper har rykket ut til ulykkesstedet, som ligger i nærheten av kontrollposten Hizma. Redningsselskapet Magen David Adom omtaler ulykken som et massehavari. Personell fra palestinske Røde Halvmåne deltar også i redningsarbeidet.

 

Alvorlige brannskader

De skadde er sendt til Hadassah-sykehusene på Skopus-fjellet og på Ein Kerem-sykehuset i Jerusalem.

Talsmannen ved Hadassah-sykehuset på Skopus-fjellet bekrefter at tre barn er innlagt ved brannskadesenteret med alvorlige forbrenninger i ansiktene.

– De er i en veldig alvorlig tilstand, sier han til Yedioth Aharonoth. Bussen fraktet barnehagebarn fra flyktningleiren Shuafat. De skulle på en utflukt til en park i Ramallah.

 

Israelsk og palestinsk politi samarbeider

Israelsk og palestinsk politi samarbeider om etterforskningen etter ulykken. Den sivile administrasjonen i Israel har samarbeidet med de palestinske selvstyremyndighetene i hjelpearbeidet.

– Vi ankom ulykkesstedet etter at vi hadde fått de nødvendige tillatelsene. Røde Halvmåne-enheter og lokale frivillige var midt i redningsarbeidet og vi ble fortalt at flere barnelik allerede hadde blitt evakuert, forteller Benzion Oring, som leder ZAKAs Jerusalems-avdeling.

– Lastebilsjåføren hadde tilsynelatende blitt noe skadet. Enhver ulykke hvor barn er involvert er alltid veldig vanskelig, sa Oring.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart