Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ingen Oscar på israelske «Fotnote»

Fra en scene i Hearat Shulayim. (foto: footnotemovie.com)
Fra en scene i Hearat Shulayim. (foto: footnotemovie.com)
For fjerde gang på fem år var en israelsk film nominert til beste utenlandske film, men en iransk film stakk av med prisen.

Regjeringen i Teheran kalte det for en «seier over zionistene», da den iranske regissøren Asghar Farhadi vant kategorien for beste utenlandske film med sin «Nader og Simin – et brudd» under Oscar-utdelingen natt til mandag. I samme kategori var den israelske filmen «Hearat Shulayim» (Fotnote) nominert, den fjerde israelske filmen som har fått en slik ære de siste fem årene.

«Fotnote» har foreløpig 7.0 stjerner på den populære amerikanske filmdatabasesiden Internet Movie Database (IMDb). Hovedrollene er besatt av Shlomo Bar-AbaLior Ashkenazi og Aliza Rosen. Den er regissert og manus er skrevet av Joseph Cedar, som internasjonalt er kjent for å ha regissert anerkjente filmer som Beaufort (2007). I sin tid ble også den nominert til Oscar for beste utenlandske film.

Kjøp Beaufort på Midtøsten-torget!

Dramafilmen handler om far og sønn Eliezer og Uriel Shkolnik, som begge studerer Talmud og rivaliserer seg i mellom. Når Eliezer får vite at han skal bli anerkjent for sitt arbeid, blir forholdet mellom dem ytterligere komplisert.

Andre filmer som i år var nominert i samme kategori var polske «I mørket», spanske «Under huden» og det finsk, tysk, franske prosjektet «Le Havre».

Se filmtrailer av Fotnote.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gB8C24M1fx8[/youtube]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart