Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fra en scene i Hearat Shulayim. (foto: footnotemovie.com)
Fra en scene i Hearat Shulayim. (foto: footnotemovie.com)

Ingen Oscar på israelske «Fotnote»

For fjerde gang på fem år var en israelsk film nominert til beste utenlandske film, men en iransk film stakk av med prisen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Regjeringen i Teheran kalte det for en «seier over zionistene», da den iranske regissøren Asghar Farhadi vant kategorien for beste utenlandske film med sin «Nader og Simin – et brudd» under Oscar-utdelingen natt til mandag. I samme kategori var den israelske filmen «Hearat Shulayim» (Fotnote) nominert, den fjerde israelske filmen som har fått en slik ære de siste fem årene.

«Fotnote» har foreløpig 7.0 stjerner på den populære amerikanske filmdatabasesiden Internet Movie Database (IMDb). Hovedrollene er besatt av Shlomo Bar-AbaLior Ashkenazi og Aliza Rosen. Den er regissert og manus er skrevet av Joseph Cedar, som internasjonalt er kjent for å ha regissert anerkjente filmer som Beaufort (2007). I sin tid ble også den nominert til Oscar for beste utenlandske film.

Kjøp Beaufort på Midtøsten-torget!

Dramafilmen handler om far og sønn Eliezer og Uriel Shkolnik, som begge studerer Talmud og rivaliserer seg i mellom. Når Eliezer får vite at han skal bli anerkjent for sitt arbeid, blir forholdet mellom dem ytterligere komplisert.

Andre filmer som i år var nominert i samme kategori var polske «I mørket», spanske «Under huden» og det finsk, tysk, franske prosjektet «Le Havre».

Se filmtrailer av Fotnote.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gB8C24M1fx8[/youtube]

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart