Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

93 prosent stolte over å være israelere

Det store flertallet av israelere kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted. (Arkivfoto: GPO)
Det store flertallet av israelere kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted. (Arkivfoto: GPO)
80 prosent av den israelske befolkningen kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted, viser en ny undersøkelse.

I en fersk meningsmåling på Uavhengighetsdagen gjennomført for Israel Hayom, svarer 93 prosent av de spurte at de er stolte over å være israelere. 70 prosent svarer til og med «svært stolte».

80 prosent av israelerne foretrekker å bo i sitt hjemland framfor noe annet land i verden, viser meningsmålingen videre. Kun ni prosent ville heller bodd i utlandet. 83 prosent svarte at de ønsket å markere Uavhengighetsdagen ved å flagge.

74 prosent av de spurte svarer at Israel er et godt land å bo i, mens 17 prosent svarer at det ikke er et godt land å bo i. Størst misnøye er det blant israelere med lav inntekt. Kun 28,3 prosent av dem med lavest inntekt svarer at de er tilfreds med livet i hjemlandet.

På spørsmål om hva det er de liker best med Israel, svarte over 50 prosent at det på en eller annen måte har å gjøre med menneskene som bor der. Den mest «israelske tingen» som finnes, ifølge svarene, er «å hjelpe andre» (30 prosent) og president Shimon Peres (21 prosent).

De som bor i Jerusalem er mest fonøyd
De som er aller mest fornøyd med livet sitt i Israel er de som er over 55, religiøse og de som bor i Jerusalem. De som er misfornøyde er oftest mellom 25 og 44 år gamle. Det er også disse som bærer den tyngste børen innen økonomi og sikkerhet i Israel. Denne aldersgruppen har også flere sekulære enn religiøse i forhold til andre aldersgrupper. Det er også flere som har høyere utdannelse i denne gruppen, enn i befolkningen generelt.

Rebekka  Herberger Rødner bidro til artikkelen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart